Live
Faktabaari-foorumi: Kohti digitaalista informaatiolukutaitoa Pohjoismaissa
tapahtumat

Faktabaari-foorumi: Kohti digitaalista informaatiolukutaitoa Pohjoismaissa

Informaatiosotien aikakaudella demokratiaa voidaan vahvistaa parantamalla kansalaisten digitaalista informaatiolukutaitoa ja lisäämällä ymmärrystä dataan perustuvasta digitaalisesta vallasta.

Faktabaari-foorumi on avoin asiantuntijafoorumi, jonka aiheena 24. toukokuuta on Ukrainan sodan ja informaatiovaikuttamisen seuraukset arkeemme ja yhteiskuntaamme. Tilaisuudessa julkaistaan myös Sitran Digivalta-selvityksen johtopäätökset ja suositukset nykymallisen datatalouden korjaamiseksi reilummaksi ja kestävämmäksi niin demokratian kuin eurooppalaisten yritysten kannalta.

Tilaisuuden pääpuhuja on Claire Wardle, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu disinformaatio-asiantuntija, yksi vuona 2017 julkaistun Information disorder-raportin kirjoittajista ja eurooppalaisen digitaalisen median seurantafoorumin (EDMO) Ukrainan työryhmän nykyinen puheenjohtaja. Wardlen lisäksi tilaisuudessa puhuu myös muun muassa Politico-lehden teknologiakirjeenvaihtaja Mark Scott, joka oli yhtenä testihenkilönä mukana Sitran Digivalta-selvityksessä.

Faktabaari-foorumi toimii yhdessä digitaalisen lukutaidon kehittäjäkumppani Sitran kanssa ja Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystön transatlanttisen media- ja tietolukutaidon vaihto-ohjelmalta saamansa tuen avulla. Tilaisuus on englanninkielinen. Tapahtumaa voi seurata myös verkon välityksellä.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa alla.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?