Live
Foresight Friday – Uusi hallitusohjelma ennakoinnin ja tulevaisuuspolitiikan näkökulmista
Keskustelutilaisuus

Foresight Friday – Uusi hallitusohjelma ennakoinnin ja tulevaisuuspolitiikan näkökulmista

Katso tilaisuuden kalvot täältä.

Tervetuloa pohtimaan, tarkastelemaan ja keskustelemaan siitä, miltä uusi hallitusohjelma näyttää ennakoinnin ja tulevaisuuspolitiikan näkökulmista. Ohjelmassa on kolme lyhyttä puheenvuoroa siitä, miten hallitusohjelma ottaa huomioon megatrendit ja heikot signaalit, pitkän aikavälin politiikan vaatimukset ja minkälaisen vision se tarjoaa.

Puheenvuorojen lomassa aiheesta keskustelemassa ovat asiantuntijavieraat Valtioneuvoston kanslian strategisen ennakoinnin johtava asiantuntija Jaana Tapanainen, Suomalaisen tiedeakatemian akatemiasihteeri Jaakko Kuosmanen, Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman sekä mediatutkija ja sukupuolitutkimuksen professori Anu Koivunen Tampereen yliopistosta.

Lyhyet puheenvuorot:

  • Hallitusohjelmaa megatrendien ja heikkojen signaalien näkökulmasta / Mikko Dufva, johtava asiantuntija, ennakointi, Sitra
  • Hallitusohjelma visioinnin näkökulmasta / Paula Laine, ennakointi- ja strategiajohtaja, Sitra
  • Hallitusohjelma pitkän aikavälin politiikan näkökulmasta / Kaisa Oksanen, johtava asiantuntija, Valtioneuvoston kanslia

Foresight Friday -tapahtumat ovat kansallisen ennakointiverkoston (KEV) järjestämiä säännöllisiä ja avoimia kohtaamistilaisuuksia. Tapahtumien teemat ja sisällöt vaihtelevat ja sisältävät mm. tulevaisuusaiheisia esityksiä, koulutusta ja verkostoitumista. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki ennakoinnista ja tulevaisuuden tutkimuksesta kiinnostuneet. Lisätietoa kansallisesta ennakointiverkostosta löydät täältä:

www.foresight.fi

www.yammer.com/ennakointi

Mistä on kyse?