Live
HERÄÄMÖ: Systeeminen muutos työpöydällä ja tehtävänkuvissa

HERÄÄMÖ: Systeeminen muutos työpöydällä ja tehtävänkuvissa

Systeeminen muutos on käytännön tekoja. Tule kuulemaan, miten The Children’s Society on matkannut teoriasta tekoihin!

Sitra: Dean, Topias
Ilmoittaudu 18.10. mennessä

Systeemiajattelu ja siihen perustuva systeeminen muutos saattavat kuulostaa akateemiselta sanahelinältä, mutta monet sosiaaliset innovaattorit soveltavat lähestymistapoja käytännössä ja ilman kapulakieltä.

Yksi tätä tekevästä organisaatioista on englantilainen The Children’s Society, jossa lasten ja nuorten hyväksi tehtävän systeemisen muutoksen toteuttaminen on osa lähes jokaisen työntekijän työtä. Säätiö järjestää muun muassa Systems Changers -koulutusohjelmaa, jonka puitteissa he kouluttavat asiakasrajapinnassa toimivia työntekijöitä systeemisen lähestymistavan hyödyntämiseen.

Lokakuun HERÄÄMÖön vieraaksemme saapuvat The Children’s Societyn Adam Groves ja Lucy Dacey. Kaksikko jakaa meille tuoreimpia oppejaan – niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin – tavoista kytkeä systeemisen muutoksen tekemistä osaksi organisaation perustoimintaa sekä sen soveltamisesta kansallisessa ohjelmassa. Tämän ohjelman nimi on Disrupting Exploitation ja sen puitteissa taklataan lasten hyväksikäyttöä yhdessä muiden palvelujärjestelmän toimijoiden kanssa.

The Children’s Society, Adam Groves ja Lucy Dacey?

The Children’s Society on yksi Iso-Britannian merkittävimmistä lapsiin ja nuoriin keskittyvistä hyväntekeväisyyssäätiöistä. Säätiö on etulinjassa testaamassa uusia systeemisen muutoksen lähestymistapoja, pyrkimyksenään varjella yhteiskunnan haavoittuvimpia nuoria.

Suomessa palvelumuotoilua opiskellut Adam Groves työskentelee The Children’s Societyn palvelumuotoilupäällikkönä ja Lucy Dacey Disrupting Exploitation -ohjelman päällikkönä.

Ohjelma

8:15

Aamiaista tarjolla

8:30

Huomenta ja tervetuloa!

8:45

Tutustumista ja johdanto aiheeseen

9:00

Esitys: Systeeminen muutos The Children’s Societyssä

10:00

Avoin keskusteluosuus

10:30

Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuden kieli on englanti. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittauduthan mukaan viimeistään 18.10.2019!  Etäosallistumaan pääsee näppärästi ZOOM:lla ja mukaan pääsee rekisteröitymällä osallistujaksi tämän linkin takaa.

Etäosallistujien ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan. Videoyhteys on käytössä esityksen ajan klo 9:00-10.00 ja esitys tallennetaan jälkikäteen Youtubeen.

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin uudessa HERÄÄMÖ-aamiaistapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin.  HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖ:t ovat kahden tunnin (8:30-10:30) aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä puuroaamiaisen äärellä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa. Etäosallistujat pääsevät seuraamaan esitystä videoyhteyden välityksellä. HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä
 
Mikael Seppälä

Mistä on kyse?