Siirry suoraan sisältöön
Live
HERÄÄMÖ XL: Yhteiskunnalliset innovaatiot ja globaalit haasteet

HERÄÄMÖ XL: Yhteiskunnalliset innovaatiot ja globaalit haasteet

Avaa aamusi kolminkertaisella puhujakattauksella maailman huipulta – triplasti HERÄÄMÖÄ!

Miten yhteiskunnalliset innovaatiot eroavat perinteisistä palvelu- ja tuotekeskeisistä innovaatioista? Niiden synnyttäminen vaatii yhteistyötä sekä uuden ajan innovaatiokyvykkyyksiä, eikä niitä voi tehdä pienellä porukalla ja suljettujen ovien takana. HERÄÄMÖ XL on Sitra Labin syksyn aamiaissarjan kohokohta, jossa kansainväliset huiput avaavat työtään aihetta koskevien uusien lähestymistapojen ja niiden käytännön sovellusten parissa.

Tapahtuman puhujina ovat Indy Johar Dark Matter Labsista, Joseph D’Cruz YK:n kehitysohjelman globaalisti toimivasta Accelerator Labs -verkostosta sekä Piret Tõnurist OECD:n Observatory for Public Sector Innovationista. Puhujat ja heidän organisaationsa edustavat tämän hetken kiinnostavimpia kansainvälisiä yhteiskunnallisten innovaatiomenetelmien soveltajia.

HERÄÄMÖ:ssä saat paitsi käsityksen teemoista, jotka ovat pinnalla kansainvälisessä yhteiskunnallisia innovaatioita koskevassa keskustelussa, pääset myös tapaamaan suomalaisia aiheen parissa toimivia tai siitä kiinnostuneita henkilöitä.

Puhujat

Indy Johar on muotoilija ja arkkitehti, joka on perustanut Lontoosta käsin toimivan, kansainvälisesti tunnetun Dark Matter Labsin. Organisaatio kehittää institutionaalisia infrastruktuureja sekä uudenlaisia yhteistoiminnan muotoja, jotka auttavat tekemään demokraattisempia tulevaisuuksia. Indy työskentelee kansainvälisten kumppanien kanssa muun muassa Ruotsissa, missä hän konsultoi monen alan toimijan yhdessä muodostamaa MIND//SHIFT-verkostoa.

Joseph D’Cruz toimii strategian ja suunnittelun vanhempana neuvonantajana YK:n kehitysohjelman New Yorkin toimistossa, jossa hän vastaa muun muassa 60 maassa toimivan Accelerator Labs -verkoston toiminnasta. Joseph avaa puheenvuorossaan sitä, miten verkosto voi edistää samanaikaisesti sekä paikallisten yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemista että kansainvälistä oppimista.

Virolainen Piret Tõnurist työskentelee OECD:n Observatory for Public Sector Innovationissa (OPSI) systeemiajattelun ja tulevaisuutta ennakoivien innovaatioiden hallinnan (Anticipatory Innovation Governance) edistämisen parissa. Piret sparraa kansainvälisiä julkisen sektorin kumppaneita aiheen tiimoilta.

Ohjelma (päivittyy)

8:30 Aamiaista tarjolla
9:00 Huomenta ja tervetuloa!
9:10 Piret Tõnuristin puheenvuoro
9:35 Joseph D’Cruzin puheenvuoro
10:10 Indy Joharin puheenvuoro
10:50 Kahvihetki
11:05 Avointa keskustela
12:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuden kieli on englanti. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittauduthan mukaan viimeistään 14.11.2019!  Etäosallistumaan pääsee näppärästi Zoomilla ja mukaan pääsee rekisteröitymällä osallistujaksi tämän linkin takaa.

Videoyhteys on käytössä puheenvuorojen ajan klo 9:00-10.30 ja esitykset tallennetaan katsottavaksi jälkikäteen YouTubeen.

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?