Live
Ideajamit
tapahtumat

Ideajamit

Tule mukaan ideajameihin! Tarjoamme sinulle mahdollisuuden, työkalut ja innostavan ilmapiirin viedä resurssiviisasta ideaasi eteenpäin. 

Osallistuitko keväällä resurssiviisaan Jyväskylän ideointiin, mutta hyvä ideasi ei tällä kertaa tullut valituksi? Nyt sinulla on mahdollisuus tulla mukaan kehittämään ideaa eteenpäin!

Ideajamit ovat jatkoa Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti Resurssiviisautta -yhteishankkeessa keväällä 2013 järjestetylle ideahaulle, johon tuli yli 200 ideaa. Ideajamit tarjoavat ideoijille mahdollisuuden kehittää ideoitaan eteenpäin. Mukaan kutsumme kaikki ne, ketkä voivat itse olla mukana toteuttamassa käytännössä ideoitansa.

Ideajameissa keskitytään tekemiseen. Päivän aikana rakennamme ideasta prototyypin, jonka kanssa lähdemme kaupungille keräämään palautetta potentiaalisilta käyttäjiltä. Yrittäjyysguru Steve Blank sanoo, että yksikään liiketoimintasuunnitelma ei kestä ensikontaktia asiakkaan kanssa. Sen takia on tärkeää, että tutustumme ja kuuntelemme potentiaalista asiakasta tai palvelun käyttäjää mahdollisimman nopeasti, ja kehitämme ideaa eteenpäin käyttäjiltä saadun palautteen mukaisesti.

Kenelle ideajamit järjestetään?
Ideajamit on ennen kaikkea Resurssiviisaus-hankkeen ideahakuun osallistuneille tarkoitettu, mutta myös muilla on mahdollisuus osallistua. Esimerkiksi, jos sinulla on ideasi ympärille rakentumassa tiimi, kenen kanssa ideaasi olet toteuttamassa, koko tiimi on tervetullut mukaan. Myös muilla on mahdollisuus osallistua, katso lisätiedot alla.

Mitä jos minulla ei ole ideaa ja haluan silti osallistua?
Tervetuloa mukaan! Tarvitsemme ideoiden kehittämiseen monenlaista osaamista. Usein parhaat ideat ja kehitysaskeleet syntyvät kun ihmiset erilaisine taustoineen ja osaamisineen kohtaavat kannustavassa ilmapiirissä. Ilmoittaudu mukaan ja kerro  ilmoittautumislomakkeella, mitä ideaa olisit mielelläsi mukana kehittämässä.

Ideajameissa työstetään ainakin seuraavia ideoita:

Mukulaari – Verkkokauppa reseptiikan pohjalta
Yrityksien ylijäämän ja jätteen kauppapaikka nettiin
Luonto-opas
”Särkikalasta särvintä” – kokkaus- ja kalankäsittelykurssi
Aurinkoenergian hyödyntäminen linssikeräimellä
Käytettyjen tietokoneiden kierrätys
Puistot hyötyliikuntapaikoiksi
Omenarules! – ylimääräiset omenat käyttöön
Löydä Luomusi.fi

Ympäristökasvatuksen leirikoulukohteet
Vanhain Vaatehtimo

Mitä jos minulla on idea ja kenties toteuttajatiimikin?
Tervetuloa mukaan! Ideajameihin voi osallistua idealla, jolla on vähintään yksi innostunut toteuttaja. Myös valmis toteuttajatiimi voi osallistua tapahtumaan. Vaikkei sinulla ole vielä toteuttajatiimiä ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Ideajameissa saat ympärillesi tiimin ideoimaan kanssasi,  joka mahdollisesti voi myös jatkaa yhdessä toteuttamista Ideajamien jälkeen. Se on teistä itsestänne kiinni.

Mitä jos minulla on idea ja tiimi, mutta en osallistunut ideahakuun?
Ei haittaa, tervetuloa mukaan! Meillä on varattu muutama paikka myös kokonaan uusille ideoille. Kerro ideastasi ilmoittautumislomakkeella.

Maksaako ideajameihin osallistuminen?
Ei maksa. Ideajamit ovat osallistujille ilmainen. Tarjoamme osallistujien aivoille energiaa eli ohjelman mukaiset kahvit ja lounaan lauantaina. Perjantain vapaamuotoiseen illanviettoon ei kuulu tarjoilua järjestäjän toimesta.

Miten ilmoittaudun mukaan?
Ilmoittaudu mukaan tämän sivun alareunan linkistä 14.11.2013 mennessä. Kannattaa  ilmoittautua mukaan nopeasti, sillä osallistujamäärä on rajoitettu yhteensä noin 60 osallistujaan. Jos et pääsekään paikalle, ilmoitathan siitä meille pikimmiten, niin voimme antaa paikkasi jollekin muulle mukaan haluavalle.

Ohjelma

Perjantai 22.11.
Paikka Ravintola Sohwi, Vaasankatu 21, Jyväskylä (www.sohwi.fi)

19.00 vapaamuotoinen & -ehtoinen illanvietto Jyväskylän ytimessä ravintola Sohwissa. Mahdollisuus tavata muita Ideajameihin tulijoita ja tutustua ideoihin ja tiimeihin etukäteen.

Lauantai 23.11.
Paikka Tanssisali Lutakko, Lutakonaukio 3, Jyväskylä

8.30 Aamukahvit ja rekisteröityminen
9.00 Innostava alustus & orientaatio – Mitkä ihmeen ideajamit?
9.30 Pureudutaan tiimeissä ideoihin – Mistä tässä ideassa on kyse? Minkä ongelman idea ratkaisee?  Miksi idean toteuttaminen on tärkeää?
10.30 Kahvitauko
11.00 Idean konkretisointi – Jokaisesta ideasta rakennetaan prototyyppi, joka helpottaa idean esittelyä ja palautteen keräämistä.
12.00 Lounas
13.00 Käyttäjätutkimus – lähdetään kaupungille esittämään prototyyppejä käyttäjille, ja heiltä kerätään palautetta ja muita kehitysajatuksia ideoille.
14.00 Idean kehitys käyttäjätutkimuksen pohjalta – prototyyppi v. 2.0
15.30 Ideoiden esitykset – mihin on päästy tänään?
16.30 Miten tästä eteenpäin? Paikalliset ja kansalliset mahdollisuudet
17.00 Tapahtuma ohi. Vapaata oleskelua ja ideoiden kehittelyä rennolla meiningillä klo 18.00 asti.

Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 17.11.2013 mennessä.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?