Live
Ihminen edellä – valintakokeilut sote-palveluissa
tapahtumat

Ihminen edellä – valintakokeilut sote-palveluissa

Tilaisuuden tarkoituksena on käydä vuoropuhelua asiakaslähtöisistä vastaanottopalveluista ja valinnanvapausmallin testaamisesta käytännön kokeiluilla.

Hallitus on linjannut, että asiakkaiden valinnanvapaus sosiaali- ja terveyspalveluissa laajenee vuonna 2019. Valinnanvapausmallien valmistelun tueksi on tarkoitus käynnistää kokeiluhanke, jossa testataan sosiaali- ja terveyspalveluiden valintaa.

Kokeilun tavoitteena on tuottaa tietoa lainsäädäntövalmistelun tueksi.

Sitra kutsuu sote-palveluiden valintakokeiluista kiinnostuneita kuntatoimijoita työkokoukseen Sitraan tiistaina 19.4.2016 klo 12-16.

Tilaisuuden tarkoituksena on käydä vuoropuhelua asiakaslähtöisistä vastaanottopalveluista ja valinnanvapausmallin testaamisesta käytännön kokeilujen avulla. Työkokouksen teemana on erityisesti kokeilun toiminnallinen taso, kokeiltavan tuotteen sisältö ja sen yksityiskohdat.

Alustava ohjelma

12.00                        
Lounasbuffet

12.45
Tilaisuuden avaus, Miksi kannattaa lähteä mukaan kokeiluun ja mitä se edellyttää kunnilta? Antti Kivelä, teemajohtaja, Sitra

13.00
Asiakkaan uusi rooli – sote-uudistus, kärkihankkeet, valinnanvapaus, Annakaisa Iivari, johtaja, STM

13.15
Kokeilun toiminnallinen sisältö ja sääntökirja, Minna Tuominen-Thuesen, KPMG

Keskustelua

14.15
Työpajatyöskentelyä

15.30
Yhteenveto ja seuraavat askeleet

16.00
Tilaisuuden lopetus

Työkokouksen osallistujamäärä on rajoitettu. Ilmoittautumisaikaa on 13.4. saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä.

Mistä on kyse?