Live
Ilmastobarometri 2023: Mitä suomalaiset ajattelevat ilmastonmuutoksesta?
Julkistustilaisuus

Ilmastobarometri 2023: Mitä suomalaiset ajattelevat ilmastonmuutoksesta?

Tule kuulemaan tuoretta kyselytutkimustietoa suomalaisten ilmastoasenteista ja eduskuntapuolueiden ratkaisuja.

Mitä suomalaiset odottavat poliittisilta päättäjiltä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Mitä ihmiset ovat arjessaan jo tehneet tai mitä he ovat valmiita tekemään? Entä mitä päättäjillä on tästä sanottavaa?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen maanantaina 27.2. klo 12–14, jolloin esittelemme Ilmastobarometri 2023 -kansalaiskyselyn tulokset Tiedekulmassa. Ilmastobarometri on kansalaisille tehty kyselytutkimus, joka selvittää suomalaisten mielipiteitä ilmastonmuutoksesta ja ilmastopolitiikasta vaalien alla.

Tilaisuudessa järjestetään myös ilmastokysymyksiin keskittyvä paneelikeskustelu, johon on kutsuttu kaikki eduskuntapuolueet.

Tulokset esittelee Kantar Publicin tutkimusjohtaja Jaakko Hyry. Lisäksi tuloksia kommentoi Ilmastopaneelin ja Helsingin yliopiston apulaisprofessori Annukka Vainio. Tilaisuuden juontaa tiedetoimittaja Mikko Pelttari.

Tervetuloa kuulemaan, mitä suomalaiset ja päättäjät ajattelevat ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja ratkaisuista. Luvassa asiaa asenteista ja arjesta!

Keräämme ilmoittautumisia tarjoilujen mitoittamiseksi. Ilmoittaudu viimeistään 22. helmikuuta. Tilaisuuteen voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Voit seurata tilaisuutta myös suorana lähetyksenä Tiedekulman verkkosivuilla.

Ilmastobarometri-kyselyn toteutti Kantar Public valtionhallinnon ilmastoviestinnän ohjausryhmän tilauksesta tammikuussa 2023.

Tulosten esittely
Tutkimusjohtaja Jaakko Hyry, Kantar Public
Kommenttipuheenvuoro
Apulaisprofessori Annukka Vainio, Ilmastopaneeli/Helsingin yliopisto
Kommenttipuheenvuoro
Ilmastopolitiikan pyöreän pöydän vpj., Sara Nyman, Allianssi ry
Paneelikeskustelu
Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Pia Kauma (kok.), Marko Hamilo (ps.) Maria Ohisalo (vihr.), Hanna Kosonen (kesk.), Li Andersson (vas.), Anders Adelcreutz (rkp.), Hjallis Harkimo (liik.) ja Jukka Palokangas (kd).

Mistä on kyse?