Live
IMUILMIÖ-tapahtuma
tapahtumat

IMUILMIÖ-tapahtuma

Maamerkit-ohjelman tapahtumassa vauhditetaan maaseudun ihmislähtöistä uudistumista.

  • 18.05.2011 klo 11:00 - 23:00

IMUILMIÖ on lähienergiaa, kestävää hyvinvointimatkailua, palvelumuotoilua ja ihmislähtöistä vihreää taloutta. Se on käsityksiä hyvästä elämästä ja kestävistä ratkaisuista.

IMUILMIÖ on tapahtuma ja kokeilu, joka innostaa avoimeen dialogiin. Se on ymmärrystä huomisen tarpeista ja uusista tavoista, joilla voimme vastata ilmastonmuutoksen ja kiihtyvän elämänrytmin haasteisiin. Imuilmiössä herätellään keskustelua suomalaisten hyvän elämän ja menestyksen eväistä tulevaisuuden toimintaympäristössä.

Lähdemme liikkeelle ihmisten huomion kohteista. Etsimme luovia ratkaisuja ja yhteiskuntaa uudistavia toimintamalleja. Luomme katseen maaseutuun – sekä aineellisiin että aineettomiin luonnonvaroihin.

Ohjelma:

14.00 Ilmoittautuminen ja kahvi
14.15 Avaus, ohjelma osuus alkaa
14.45 Uusia avauksia maaseudun tulevaisuuteen salamannopealla tarinankerronnan menetelmällä*
16.00 Verkostokartat: Asiantuntijuutta näkyväksi, jatkokehittelyä ja jokaiselle mahdollisuus osallistua
18.00 Ruokailu
19.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtumassa käytetään #maaseutu hashtagia.

*Pecha Kucha -tyyppisiä esityksiä, inspiraatiota ja välähdyksiä

Sitran Maamerkit-ohjelma järjestää tapahtuman 18.5.2011 ja se on kutsuvierastilaisuus.

Lisätietoja:

Sitra rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Maaseudun merkityksistä nimensä saaneessa Maamerkit-ohjelmassa (2010-2014) etsitään uusia näkökulmia siihen, millainen rooli maaseudulla voi olla tulevaisuuden suomalaisten hyvässä elämässä ja kestävän kehityksen ratkaisuissa. Ohjelmassa keskitytään innovatiivisiin kokeiluihin, jotka liittyvät maaseudun tulevaisuuden merkityksiin ja niihin perustuvan hyvinvoinnin mahdollistamiseen ekoälykkäin lähiratkaisuin.

Mistä on kyse?