Live
Infotilaisuus: Sitran rahoitushaku vauhdittaa Euroopan laajuista datan jakamista  
Verkkotapahtuma

Infotilaisuus: Sitran rahoitushaku vauhdittaa Euroopan laajuista datan jakamista  

Sitra avasi rahoitushaun, jonka tavoitteena on kerätä kokemuksia ja oppeja datan jakamisesta yritysten välillä ja laajemmin. Tule kuulemaan lisätietoja hausta!   

  • 10.11.2022 klo 13:00 - 13:30
  • Verkossa, Teams

Rahoitushaussa on tarkoitus tutkia eurooppalaisen, datan jakamiseen keskittyvän Gaia-X-mallin toimintaa käytännössä.  

Jotta dataa voitaisiin jakaa helpommin yritysten välillä tai toimialalta tai maasta toiseen innovaatioiden kehittämiseksi, tarvitaan luotettavaa datan jakamisen infrastruktuuria, pelisääntöjä, standardeja sekä toimivaa sääntelyä. Haasteena on, että dataa jakavien toimijoiden on kyettävä luottamaan toisiinsa ja siihen, että ihmisten, yritysten ja organisaatioiden oikeuksia samalla suojataan.  

Jotta Gaia-X-kehitystyötä voitaisiin vauhdittaa Suomessa, Sitra avasi rahoitushaun vauhdittamaan Gaia-X-kehitystyötä Suomessa. Katso tarkemmat hakuohjeet ja -ehdot hakusivulta.

Tarkoituksena on kerätä kokemuksia ja oppeja datan jakamisesta yritysten välillä. Haun avulla kootaan myös oppeja liiketoiminnan kehittämisestä datan jakamisen periaatteiden avulla. 

Hakuja on luvassa kolme kierrosta. Ensimmäinen kierros sulkeutui 30.9.2022. Toinen kierros sulkeutuu 31.3.2023.

Gaia-X on yhteiseurooppalainen hanke, jonka tavoitteena on luoda luotettava ja Euroopan laajuisesti toimiva malli datan jakamiselle. Sitra koordinoi Gaia-X-verkoston työtä Suomessa

Tilaisuus järjestetään englanniksi.

Järjestimme infotilaisuudet 5.9., 11.10. ja 10.11.2022. Tilaisuuksien esitys löytyy englanninkieliseltä tapahtumasivulta.

 

Mistä on kyse?