Live
Kansainvälinen ilmastokonferenssi kesällä Suomessa

Kansainvälinen ilmastokonferenssi kesällä Suomessa

Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) konferenssi järjestetään Suomessa kesällä 2006.

  • 17.07.2006 klo 03:00—22.07.2006 klo 02:59

17.- 21.7.2006 Dipoli, Espoo  

Maailman ilmatieteen järjestö, WMO, järjestää kansainvälisen ilmastokonferenssin Suomessa ensi kesänä. Konferenssi Living with Climate Variability and Change: understanding the uncertainties and managing the risks pidetään Espoon Dipolissa 17.- 21. heinäkuuta 2006. 

Ilmastokonferenssissa luodaan ilmastotiedon tuottajien ja käyttäjien välille entistä laajempaa ja syvällisempää yhteistyötä. Tavoitteena on, että eri alojen asiantuntijat pystyisivät tulevaisuudessa paremmin huomioimaan ilmaston vaihteluiden ja muutoksen vaikutukset päätöksenteossa. Konferenssi on ensimmäinen laatuaan maailmassa. 

Konferenssiin odotetaan osallistujia sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta mukaan lukien matematiikan, psykologian, ilmatieteen, maa- ja metsätalouden, terveydenhuollon, hydrologian, sosiaalialan, teollisuuden, elinkeinoelämän ja ympäristöalan parissa työskentelevät asiantuntijat. Konferenssiin osallistuu myös huomattava joukko muita merkittäviä kansainvälisiä järjestöjä. 

WMO:n lisäksi tapahtumaa järjestävät Suomen Ilmatieteen laitos sekä USA:ssa Columbian yliopiston Earth Instituten yhteydessä toimiva International Research Institute for Climate Prediction (IRI). Myös Sitran Ympäristöohjelma on ollut mukana valmistelemassa konferenssia.

Sitran yliasiamies Esko Aho puhuu konferenssissa 19.7.

Lisätietoja konferenssista:

Konferenssin Internet-sivut: www.livingwithclimate.fi »
Ohjelma: www.livingwithclimate.fi/en/en_2.html »

Mistä on kyse?