Live
Kansanvalta murroksessa -webinaarisarja: Miten valtioneuvoston ydin toimii kriisitilanteessa?
Julkistustilaisuus

Kansanvalta murroksessa -webinaarisarja: Miten valtioneuvoston ydin toimii kriisitilanteessa?

Webinaarisarjan ensimmäisessä tilaisuudessa esitellään muistio, johon on koottu haastattelujen pohjalta havaintoja siitä, miten valtioneuvoston ydin on toiminut koronakriisin aikana.

ILMOITTAUDU 13.1.2021 mennessä
  • 14.01.2021 klo 10:30 - 11:30
  • webinaari

Tilaisuudessa julkistettavan Valtioneuvoston ydin kriisitilanteessa -muistion on koonnut kokenut journalisti ja tietokirjailija Matti Mörttinen. Hän on haastatellut muistiota varten noin 50 henkilöä, jotka ovat kaikki olleet tiiviisti tekemisissä koronapandemiakriisiin liittyvän päätöksenteon kanssa poliitikkoina, virkahenkilöinä, asiantuntijoina, journalisteina tai elinkeinoelämän kautta. Yli puolet valtioneuvoston jäsenistä kuuluu haastateltujen joukkoon.

Muistion tarkoituksena on tukea varautumista kriiseihin luomalla mahdollisimman autenttinen kuva koronapandemiakriisin etenemisestä Suomessa – ja etenkin Suomen valtiovallan ytimen toiminnasta poikkeusoloissa. Kriisi ei uhannut vain terveyttä ja taloutta. Siksi kriiseihin valmistautuminen hyvissä ajoin on myös kansanvallan, oikeusvaltion ja sananvapauden turvaamista.

Muistio on tehty osana Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana.  Tämä edellyttää päätöksenteon, hallinnon ja osallisuuden systeemistä muutosta.

Tilaisuuden tallenne.