Kestävyys ja koulutus - yhdessä vai erikseen?

Saamme usein kuulla, että kaikki tieto on saatavilla napin painalluksella. Mihin kouluja siis tarvitaan? Monissa maailman kolkissa koulutusjärjestelmä on rakennettu vastaamaan menneen maailman tarpeisiin. Entä huomisen tarpeet? Mitä ne ovat ja vastaako nykyiset järjestelmämme näihin?

Siirtymä yhteiskuntaan, jossa elämme maapallon kantokyvyn rajoissa ja ykköstavoitteenamme on hyvinvointi, vaatii koulutukselta paljon. On ajankohtaista kysyä: Miksi ja mihin koulutamme tässä turbulentissa ajassa?

Hyvää huomista, Suomi! -aamiaistilaisuudessa Porin SuomiAreenalla julkaisemme tiivistelmän syksyllä julkaistavasta Sustainability, Human Well-being and The Future of Education -kirjasta ja Kestävän koulutuksen kehittäjät -ohjelman kokeiluista: Koulutuksen tulevaisuuden käsikirjan. Tilaisuudessa esitetään myös väitteitä tulevaisuuden koulutuksesta, joita osallistujat pääsevät vahvistamaan tai taklaamaan.

Fazerin pop-up Café on avoin kaikille joten muistathan vahvistaa osallistumisesi ilmoittautumalla 10.7. mennessä täällä. Maksuttoman aamiaisen varmistat ilmoittautumalla, istumapaikkasi keskusteluun saapumalla ajoissa.

Ohjelma

8:00–8:30 Puuroa ja porinaa
Pannu on kuumana ja maukasta aamiaista tarjolla

8:30 Aamunavaus
Päivä alkaa tietenkin aamunavauksella, jossa radikaaleja väitteitä koulutuksesta esittävät
Jenna Lähdemäki, oppimisintoilija ja asiantuntija, Sitra
Olli Sulopuisto, toimittaja ja sanaseppo, Toimitus

Pitävätkö väitteet paikkansa? Sinä päätät!

8:45 Mihin kouluja tulevaisuudessa tarvitaan?
Paneelikeskustelu
Mikko Kosonen
, yliasiamies, Sitra
Asta Raami
, tutkija
Anne Turunen
, erityisluokanopettaja
Moderaattori: Olli Sulopuisto

9.30 Tilaisuus päättyy – mutta keskustelu jatkuu!
jaossa Koulutuksen tulevaisuuden käsikirjoja ja materiaaleja

Tulevaisuus puhuttaa SuomiAreenan aamuissa. Sitran Hyvää huomista, Suomi! -aamukahvit on paras herätys päivään Porissa: lempeä aamiaistunnelma kohtaa kutkuttavan keskustelun Fazerin Pop-up -kahvilassa jokaisena SuomiAreena-aamuna. Kurkkaa SuomiAreena-viikon parhaillaan rakentuva ohjelmamme täältä.

Mistä on kyse?