Live
Sitra järjestää Datatalouden osaamisen pyöreän pöydän
Kutsuvierastilaisuus

Sitra järjestää Datatalouden osaamisen pyöreän pöydän

Datatalouden osaamisen pyöreän pöydän keskusteluun kutsutaan kaikki sidosryhmät, joita kiinnostaa ja jotka voivat osaltaan vaikuttaa datatalouden osaamishaasteen ratkaisemiseen.

Datatalous vaikuttaa sekä yksilöiden arkeen että yritysten liiketoimintaan. Datatalouden osaaminen koskettaa – eri tavoin – kaikkia peruskoulusta ammatillisen koulutuksen kautta amk- ja yliopistokoulutukseen, vapaata sivistystyötä unohtamatta. Se on tärkeää yrityksille ja yritysvalmentajille liiketoimintojen uusimiseksi. Päätöksentekijöiden ja lainvalmistelijoiden on ymmärrettävä pullonkaulat ja keinot niiden avaamiseksi.

Sitra järjestää keskiviikkona 14.6. klo 13-16 Helsingissä kutsutilaisuuden, johon on kutsuttu kaikki sidosryhmät, jotka ovat kiinnostuneita ja voivat vaikuttaa datatalouden osaamisen kehittämiseen.

Tilaisuuden tarkoituksena on käydä avointa ja rakentavaa keskustelua siitä, mitä osaamista Suomessa tarvitaan datataloudessa menestymiseen, miten sitä voidaan edistää eri koulutusasteilla ja työelämässä, ja mitä toimenpiteitä siihen tarvitaan.

Tilaisuuden kohderyhmänä ovat erityisesti koulutuksen järjestäjät ja kehittäjät, yritykset ja yritysvalmentajat, päätöksentekijät ja lainvalmistelijat sekä muut datatalouden osaamiseen liittyvät toimijat. Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Keskustelun tavoitteina on kirkastaa:​

– Sidosryhmät, joiden olisi oltava mukana​
– Mitä osaamista Suomesta puuttuu​
– Toimenpiteet (toiveet, suunnitelmat ja toteutukset)​
– Keiden osaamista (ja miten) tulisi kehittää​
– Mitä mahdollisuuksia (esim. rahoitusta) on tiedossa​

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tilaisuuteen, ota yhteyttä Sitran johtavaan asiantuntijaan Tarmo Toikkaseen. Häneltä saat lisätietoja tilaisuuden ohjelmasta ja ilmoittautumisesta.

Toivomme näkevämme sinut tilaisuudessa!

Mistä on kyse?