Live
Lasten, nuorten ja perheiden SIB-rahasto: tilaisuus palveluntuottajille
tapahtumat

Lasten, nuorten ja perheiden SIB-rahasto: tilaisuus palveluntuottajille

Onko yritykselläsi tai järjestölläsi toimintamalli lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen? Haluaisitko tuottaa palveluja hankkeessa, jossa resurssit suunnataan vaikuttavasti ja saavutettuja tuloksia mitataan? Tiedätkö miten hyvinvoinnin kehittymistä seurataan ja arvioidaan?

Suomen ensimmäiset tulosperusteiset rahoitussopimukset eli SIBit etenevät hyvää vauhtia. Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistävän SIB-rahaston hankehallinnoija – FIM yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton ja Epiqus Oy:n kanssa – rakentaa parhaillaan Lapsi-SIB-kokonaisuutta, johon haetaan nyt mukaan palveluntuottajia!

Lapsi-SIB-rahaston mahdollisille palveluntuottajille järjestetään infotilaisuus torstaina 16.2. Sitrassa. Tilaisuudessa Lastensuojelun Keskusliiton, FIMin ja Sitran asiantuntijat kertovat, millaisiin haasteisiin Lapsi-SIB-rahasto vastaa, miten rahasto toimii ja miten palveluntuottajat voivat, yksin tai yhdessä, hakea mukaan rakentamaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.

Ohjelma: 

Verkostoitumiskahvit klo 12.30, ohjelma alkaa klo 13.

Vaikuttavuusinvestoimisella tuloksellista hyvinvointia
Vaikuttavuusinvestoiminen-avainalueen vetäjä Mika Pyykkö, Sitra

SIB-rahasto lasten, nuorten ja perheiden tukena – mistä on kyse?
Toimitusjohtaja Jani Kempas, FIM Pääomarahastot Oy ja ohjelmapäällikkö Ulla Lindqvist, Lastensuojelun Keskusliitto

Mallintaminen interventioiden pohjana
neuvonantaja Petri Hilli, Sitra

Miten palveluntuottajaksi Lapsi-SIB-rahastoon?
Ohjelmapäällikkö Ulla Lindqvist, Lastensuojelun Keskusliitto

Huom.! Lastensuojelun Keskusliitto kartoittaa SIB-rahastosta kiinnostuneita toteutuskumppaneita ja toimintamalleja, jotka edistävät lasten, lapsiperheiden ja nuorten hyvinvointia. Vastaa kyselyyn 10.3. mennessä. 

Kysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuutta voi myös seurata verkossa tämän linkin kautta.

Mikä on SIB-rahasto?

Tulosperusteinen rahoitussopimus, tuttavallisemmin SIB (Social Impact Bond), on yksi vaikuttavuusinvestoimisen toteutusmuoto. Julkisen sektorin näkökulmasta SIB-mallin hyödyntäminen tarkoittaa tulosten ostamista suoritteista maksamisen sijasta. Kun julkinen sektori ostaa pääosin tuloksia, varmistaa se samalla, että veroeuroille saadaan paras mahdollinen vastine. Myös palveluntuottajat voivat keskittyä toimintansa kehittämiseen ja aikaisempaa vaikuttavampien toimintamallien hyödyntämiseen. Kyseessä on käytännössä win-win-tilanne: suomalaiset voivat paremmin ja kestävä hyvinvointi kasvaa.

Tilaisuuden esitysmateriaali

Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö Ulla Lindqvist, Lastensuojelun Keskusliitto, puh. 050 411 0400
Toimitusjohtaja Jani Kempas, FIM Pääomarahastot Oy, puh. 0500 748 597
Hallituksen puheenjohtaja Jussi Nykänen, Epiqus Oy, puh. 040 840 8001
Johtava asiantuntija Sari Rautio, Sitra, puh. 050 303 4560

Mistä on kyse?