Live
Missä mun data? – Kansalaisen digijälki
Seminaari

Missä mun data? – Kansalaisen digijälki

Millaista dataa meistä kertyy, kun käytämme digitaalisia palveluita? Miten dataamme hyödynnetään? Mihin kaikkialle henkilökohtaista dataa "valuu" ja mitä merkitystä sillä on? Selvitimme datan kulkua ja julkaisimme tulokset kansalaisjärjestöille ja muille sidosryhmille tarkoitetussa tilaisuudessa.

Erilaisten digitaalisten palvelujen ja laitteiden käyttö tuottavat yksilöstä jäljen eli dataa. Yksilön on kuitenkin vaikea hahmottaa henkilökohtaisen datansa kulkua digitaalisissa palveluissa.

Sitra on selvittänyt kuuden testihenkilön avulla, mitä dataa meistä kertyy käyttäessämme digitaalisia palveluita ja miten dataamme hyödynnetään. Tulokset julkistettiin kansainvälisenä tietosuojapäivänä pidetyssä tilaisuudessa. Tilaisuudessa lanseerattiin myös Digiprofiilitesti, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään miten datatalous toimii ja mitä yksityisyys merkitsee datataloudessa.

Keynote-puheenvuoron piti yksi maailman johtavista henkilödatan asiantuntijoista ja Cambridge Analytica -skandaalin paljastaja Paul-Olivier Dehaye. Digimaailmaa lasten näkökulmasta kommentoi digitaalisten oikeuksien asiantuntija Steven Vosloo Unicefista. Paneelikeskustelussa teemaa yksilön kannalta pohtivat mm. Ylen ajankohtaistoimituksen toimittaja Virpi Hukkanen ja Suomen Unicefin kehitysjohtaja Jussi Kivipuro.

Voit katsoa tilaisuuden tallennetta tältä sivulta. Ohjelma oli osittain englanniksi.

 

You need to accept statistics-cookies to display content from Slideshare

Open cookie settings

Missa mun data 280120 from Sitra / Hyvinvointi

Katso Steven Vosloon video

Mistä on kyse?