Live
Miten Virtual Finland -hanke vauhdittaa Suomen digitaalista kilpailukykyä?
Verkkotapahtuma

Miten Virtual Finland -hanke vauhdittaa Suomen digitaalista kilpailukykyä?

Avauswebinaarissa esitellään ulkoministeriön käynnistämän hankkeen tavoitteita ja käynnissä olevia kokeiluja. Arkkitehtuurityössä ja kokeiluympäristön toteutuksessa hyödynnetään Sitran IHAN-hankkeen oppeja ja kokemuksia. Tervetuloa mukaan!

  • 13.01.2022 klo 15:00 - 16:30
  • Verkkotapahtuma

Ulkoministeriö on käynnistänyt poikkihallinnollisen Virtual Finland -hankkeen, jonka tarkoituksena on edistää Suomen digitaalista kilpailukykyä. Tavoitteena on luoda Suomelle digitaalisen maahantulon palveluinfrastruktuuri, jolla helpotetaan yritysten, työntekijöiden ja opiskelijoiden maahantuloa sekä asettautumista Suomeen.

Ulkoministeriön webinaarissa esitellään hankkeen tavoitteita, etenemissuunnitelmaa ja käynnissä olevia kokeiluja. Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kertoo Suomen digitaalisesta kilpailukyvystä. Puheenvuoroja kuullaan myös Sitrasta, valtioneuvoston kansliasta, Business Finlandista ja Digital Livingistä.

Hankkeessa hyödynnetään Sitran v. 2021 päättyneen IHAN-projektin tuotoksia. Digitaalisen infrastruktuurin ja palvelualustojen pilotointia varten hanke kehittää  kokeiluympäristön, joka hyödyntää Sitran IHAN Testbed -alustaa. Sitran johtava asiantuntija Juhani Luoma-Kyyny valottaa kehitystyötä webinaarissa.

Uusi palvelualusta parantaa suomalaisyritysten viennin ja kansainvälistymisen edellytyksiä. Digitaalinen infrastruktuuri rakentuu muun muassa digitaalisesta identiteetistä, etätunnistuksesta sekä datan luvituksesta ja jakamisesta. Virtual Finland -hankkeeseen osallistuu suuri joukko organisaatioita julkiselta ja yksityiseltä sektorilta.

Tapahtuman ohjelman ja ilmoittautumisen löydät tästä linkistä.

Mistä on kyse?