Live
Monipaikkaisuuden vetovoima ja haasteet -työpaja
tapahtumat

Monipaikkaisuuden vetovoima ja haasteet -työpaja

Perjantaina 10. joulukuuta 2010 järjestettävässä Sitran tulevaisuustyöpajassa pohditaan ihmisten monipaikkaisuuteen liittyviä ilmiöitä ja ideoidaan siitä nousevia mahdollisuuksia.

  • 10.12.2010 klo 14:00 - 18:00

Sitran tulevaisuustyöpajassa pohditaan ihmisten monipaikkaisuuteen liittyviä ilmiöitä ja ideoidaan siitä nousevia mahdollisuuksia.

Aika:
Perjantai 10. joulukuuta 2010 kello 12-16

Paikka:
Hub Helsinki, os. Aleksanterinkatu 16-18, 00170 Helsinki

Tulevaisuustyöpajan tavoitteena on pohtia monipaikkaisuuden merkitystä ja linjoja tulevaisuudessa sekä löytää toimintamalleja, joilla monipaikkaisuus voi toteutua ihmislähtöisin ja ekotehokkain ratkaisuin lisäten ihmisten hyvinvointia ja mahdollistaen uudenlaista liiketoimintaa.

Tavoitteena on myös tuottaa kansallisia toimenpide-ehdotuksia monipaikkaisuuden mahdollistamiseksi, siten, että valinnanvapautta ja mahdollisuuksia korostava kansalaisyhteiskunta vahvistuu ympäristöä kuormittamatta. Tulokset ovat syötteitä kansallisille kehittämishankkeille. 

Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus. 

Mikä monipaikkaisuus?

Nykyään ihmiset asuvat, tekevät työtä ja tarvitsevat palveluja yhä useammin eri paikkakunnilla. Monipaikkaisuus voi mahdollistaa uudenlaisten verkostojen syntymistä, luoda innovaatiopotentiaalia ja lisätä ihmisten mahdollisuutta nauttia luonnosta. Uusien tieto- ja viestintäteknologioiden käyttö voi vähentää arkiliikkumisen tarvetta, kun esimerkiksi työtä voi tehdä paikasta riippumatta.

Lainsäädäntö, verotuskäytännöt, palvelurakenteet ja tietojärjestelmät lähtevät kuitenkin edelleen olettamuksesta, että ihminen on kiinnittynyt yhteen paikkaan kerrallaan. Monipaikkaisuus ei ole vain myönteinen ilmiö. Se voi lisätä ympäristön kuormitusta ja asumiseen tarvittavaa tilaa, laitteita ja energiankulutusta.

Mitä ovat huomisen käyttäjien tarpeista lähtevät ratkaisut? Miten miellämme talouden kasvun, työn luonteen, ihmisten tavan olla ja toimia osana työyhteisöjä tai yhteiskuntaa? 

Mistä on kyse?