Live
Opi kaivosalan vastuullisuudesta TSM-standardin kautta
tapahtumat

Opi kaivosalan vastuullisuudesta TSM-standardin kautta

Vapaaehtoiset vastuullisuusstandardit ovat tätä päivää. Maailmalla on kehitetty useita kaivosteollisuuden vastuullisuuden edistämiseen tähtääviä standardeja, joita käytetään myös Suomessa. Yksi näistä on TSM eli Towards Sustainable Mining. TSM tarjoaa konkreettisia keinoja keskeisimpien riskien hallintaan ja suorituskyvyn jatkuvaan parantamiseen kestävän kehityksen näkökulmasta.

Kestävän kaivostoiminnan verkosto järjestää Sitran kanssa kaksi samansisältöistä työpajaa. Tervetuloa oppimaan kanssamme TSM:n sisällöstä ja sen tarjoamista työkaluista kaivosalan vastuullisuuden edistämiseksi.

Aika:             tiistaina 20.1. / torstaina 22.1.2015 (vaihtoehtoiset*) klo 8:30–17
Paikka:          Glo Hotel Art, Lönnrotinkatu 29, Helsinki

TSM on Kanadassa kaivosalalle 2000-luvun alussa kehitetty standardi, joka auttaa yhtiöitä parantamaan toimintaansa sekä sosiaalisen, taloudellisen että ympäristövastuun näkökulmasta. Sen on kehittänyt Kanadan kaivosteollisuusyhdistys Mining Association of Canada (MAC), joka pitää sidosryhmien kanssa käytävää vuoropuhelua elintärkeänä kaivosteollisuudelle.

MAC:n valtuuttamina TSM-kouluttajina työpajassa toimii kaksi kanadalaista Stratoksen asiantuntijaa, jotka tuntevat standardin kuin omat taskunsa. Tilaisuudessa perehdytään TSM:iin ja sen tuomiin hyötyihin käytännön esimerkkien ja ryhmätyön keinoin.

*Huom! Järjestämme kaksi samansisältöistä työpajaa (ti 20.1. ja to 22.1.), joihin kumpaankin mahtuu yhteensä 30 henkeä. Mikäli et saa sovitettua työpajan kumpaakaan ajankohtaa kalenteriisi, järjestämme 21.1. klo 9-11 Sitrassa lyhyen esittelytilaisuuden TSM-standardista. Siinä ehditään kuitenkin vain raapaisemaan pintaa eikä esimerkkien ja hyötyjen läpikäymiseen jää tuolloin aikaa.

Mikäli haluat osallistua johonkin järjestämäämme TSM-tilaisuuteen, ota yhteyttä Taru Kortesniemeen .

Tilaisuus on osallistujille maksuton.
Tilaisuuden kieli on englanti.