Live
Perspectives on new work -kirjan julkistus
tapahtumat

Perspectives on new work -kirjan julkistus

  • 17.08.2016 klo 14:00
  • Kutsuvierastilaisuus

Digitaalisen työn asiantuntija, tutkija ja kouluttaja Esko Kilpi on koostanut yksiin kansiin oman pitkäjänteisen tutkimustyönsä tulokset sekä johtavien suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden näkemyksiä työn muutoksesta ja uuteen työhön liittyvistä mahdollisuuksista.

Kirjassa Perspectives on new work – exploring emerging conceptualizations työelämän visioitaan avaa Kilven lisäksi noin 50 eri alojen asiantuntijaa, kuten Stowe Boyd, Vinton G. Cerf, Jyri Engeström, Olli-Pekka Heinonen, Mikko Hyppönen, Mikael Jungner, Roope Mokka, Katri Saarikivi ja Liisa Välikangas.

Kilven keskeinen viesti on tämä: Tietoyhteiskunnan tulee luopua teollisen työn ajatusmalleista. Työelämän rakennemuutos edellyttää muutosta teolliselta ajalta periytyviin toiminnan ja ajattelun tapoihin, sekä uuden jälkiteollisen keinovalikoiman luomista kasvuun ja tuottavuuteen. Suomalaisen työn kilpailukyky on kiinni siitä, miten onnistumme luomaan mahdollisuuksia luovalle tietotyölle.

Kirjassa pohdiskellaan muun muassa sitä, millaisia muutoksia ajattelun ja toiminnan tavoissa tarvitaan? Mitkä oletukset työn luonteesta, merkityksestä ja tuottavuudesta tulee määritellä uudelleen? Entä millaisia uusia keinoja työn tekeminen jälkiteollisessa ajassa edellyttää?

Mistä on kyse?