UUSI TYÖELÄMÄ JA KESTÄVÄ TALOUS

Työn muutos ja julkisen talouden paineet ravistelevat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusteita. Haemme näihin ilmiöihin positiivisia ratkaisuja.

AJANKOHTAISTA

Tästä puhutaan nyt.

AIHEET

Astu peremmälle.

Mistä on kyse?

Työ on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ytimessä: sillä on suuri vaikutus ihmisten toimeentuloon ja yhteiskunnalliseen kiinnittymiseen sekä julkisen sektorin mahdollisuuksiin edistää hyvinvointia.

Digitalisaatio, robotisaatio ja globalisaatio muokkaavat toimialoja ja yrityksiä uuteen uskoon ja muuttavat ammatteja ja toimenkuvia. Työtä häviää ja työtä syntyy. Kukapa olisi kymmenen vuotta sitten uskonut, että bussit kulkevat ilman kuljettajaa tai että postinjakajalta voi tilata ruohonleikkuun.

Olipa muutos nopea tai hidas, on kaikkien etu, että varaudumme siihen esimerkiksi kehittämällä osaamistamme. Silloin muutoksen voima ja vauhti eivät ainakaan pääse yllättämään.

Sitran Uusi työelämä ja kestävä talous -teema nostaa esiin työelämän uusia ilmiöitä ja kehittää niihin positiivisia ratkaisuja. Kannustamme yksilöitä, yrityksiä ja muita organisaatioita varautumaan työelämän muutoksiin ja haluamme tarjota tähän myös työkaluja.

Mitä teemme?

Toteutamme käytännön kokeiluja, laadimme selvityksiä ja nostamme niiden tuloksia julkiseen keskusteluun.

Vaikuttavuusinvestoimisen tiimi kehittää uudenlaisia työkaluja, joiden avulla hyvinvointia voidaan luoda ja rahoittaa mahdollisimman vaikuttavasti. Vaikuttavuusinvestoimisella yhteiskunnallisten ongelmien syntyä voidaan ehkäistä vaikuttavasti ja resurssitehokkaasti myös yksityistä pääomaa hyödyntäen.

Sitra on rakentanut vaikuttavuusinvestoimiselle ekosysteemiä Suomeen vajaan kolmen vuoden ajan. Työ alkoi lähes tyhjältä pöydältä ja on edennyt hyvään vaiheeseen: ensimmäiset tulosperusteiset SIB-hankkeet ovat käynnissä ja kiinnostus niitä kohtaan on ilahduttavan suurta niin julkisella sektorilla, yrityksissä, järjestöissä kuin sijoittajissa.

Työelämän taitekohdat -avainalueen työ päättyi elokuussa 2017. Se tarkasteli työelämää pitkälti yksilön näkökulmasta, positiivisessa hengessä ja mahdollisuuksien kautta. Tavoitteena oli lisätä ihmisten mahdollisuuksia työhön ja samalla Suomessa tehdyn työn määrää.  Avainalueen työn tuloksiin voit tutustua täällä.

 

TAPAHTUMAT

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu!

OTA YHTEYTTÄ

Kysy, kerro, kommentoi!