Live
Ratkaisu 100 – Osaamisen myytinmurskaajat -iltapäivä
tapahtumat

Ratkaisu 100 – Osaamisen myytinmurskaajat -iltapäivä

Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailussa etsitään keinoja osaamisen parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen kansainvälistyvässä Suomessa.

Haaste määriteltiin joukkoistamalla: suomalaiset pitivät juuri tätä aihetta maamme tärkeimpänä haasteena. Samalla, kun kilpailijatiimit kehittävät ratkaisuja haasteeseen, haluamme pureutua ongelmaan entistä syvemmin yhteisellä keskustelulla, johon kutsumme sinut mukaan. Keskustelussa murskataan – tai todennetaan – osaamiseen liittyviä myyttejä.

Yksilölliset polut – ratkaisu vai myytti?

Miten osaamisesta ja sen tunnistamisesta puhutaan julkisessa keskustelussa? Taustaselvityksemme yksi tulos oli selkeä: moni sanoo, että osaamisen tunnistamiseksi ”tarvitsemme yksilöllisempiä polkuja”. Sitä tarjottiin vastauksena, katsottiin osaamista sitten maahanmuuttajien, osatyökykyisten, nuorten tai työmarkkinoilla jo olevien näkökulmasta.

Mutta onko myytti, että yksilölliset oppimispolut tai työurat ovat mahdollinen tapa saada kaikkien osaaminen paremmin käyttöön? Onko riittävän yksilöllisiin palveluihin varaa? Kenen tai keiden vastuulla on viime kädessä räätälöityjen polkujen toteuttaminen? Entä mitä työ tarkoittaa tulevaisuudessa, jossa palkkatyötä ei enää nykymuodossa ole? Vai onko sekin myytti?

Tervetuloa kuulemaan puheenvuoroja ja vaihtamaan ajatuksia aiheesta.

Ohjelma:

Tunnelmaan virittelee räppäri Elinkautinen.

Yksilölliset polut – ratkaisu vai myytti?

Camilla Nurmi, Start Up Refugees: ”Nyt on outojen rekrytointikriteerikombojen aika”

Marja-Liisa Trux, Vapaa yliopisto: ”Start up -rahaa ja yhteisöjä osatyökykyisille!”

Ilkka Haahtela, Helsingin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö: ”Ammatillinen osaaminen tulisi saada käyttöön kielitaidosta riippumatta”

Antero Alenius, Hämeenkyrön kunnanjohtaja: ”Anna henkilöstölle lupa kehittää ja kokeilla, saat enemmän osaamista kuin uskotkaan.”

Kristiina Aho, johtava sosiaalityöntekijä, Helsingin kaupunki: ”Pistetään työkkäri uusiksi”

Tilaisuuden juontavat toimittaja Riku Siivonen ja Sitran asiantuntija Nuppu Stenros.

Tilaisuus on maksuton. Tarjoamme pientä suolaista purtavaa murskattavien myyttien lisäksi. Jos et pääse paikalle, tilaisuutta voi seurata myös verkossa ratkaisu100.fi-sivulla.

Ilmoittaudu 10.5.2017 mennessä tästä linkistä.

Tervetuloa!

Mistä on kyse?