Live
Sitra Lääkäripäivillä 2018
tapahtumat

Sitra Lääkäripäivillä 2018

Terveysteknologian DigIT pop-up -alue

Sitra, Tekes ja HealthTech Finland esittelevät Lääkäripäivien DigIT-alueella terveysteknologian kuumimmat uutuudet. Pop up -alueella kuullaan ajankohtaisia avauksia muun muassa yhteiskehittämisestä, geenitesteistä ja terveysteknologiasta osana lääkärin työtä.

Keskustelutilaisuudet:

Keskiviikko 10.1.2018

9.30-10.00
Geenitestit osana lääkärin työtä

Genomitiedon laajempi käyttöönotto potilastyössä on alkamassa, mikä tulee näkymään myös lääkärin vastaanotolla. Lääketieteellinen johtaja Kirsi Auro, Negen Oy,  toimitusjohtaja Jari Forsström, Abomics Oy ja terveys-ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen johtaja Samuli Saarni, OP Ryhmä keskustelevat, miten tämä vaikuttaa lääkärin työhön.

12.00-12.30
Yhteiskehittämällä ratkaisuja potilaiden hyödyksi

Yliopistosairaalat rakentavat parhaillaan Testbed-palveluja yritysyhteistyötä varten. Keskustelussa tuodaan esiin myös maakuntien roolit. Mukana muun muassa Lasse Lehtonen, HUS, Kari Hakari, VM ja toimitusjohtaja Jussi Määttä, Buddy Healthcare.

14.30-15.00
Potilaan motivointi elämäntapamuutoksiin tuottaa tulosta

Miten elämäntapamuutoksia voidaan tuloksellisesti tukea? Miten hyvinvointivalmennus auttaa ihmisiä terveyden edistämisessä? Puhumassa Terva-hankkeesta Erja Oksman, hankejohtaja, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, Hyvinvointianalyytikkokoulutuksesta Sari Merilampi, tutkijayliopettaja, Satakunnan ammattikorkeakoulu, ja Terveysmetsä-hankkeesta avoterveydenhuollon ylilääkäri Anna Peitola, Sipoon kunta.

Torstai 11.1.2018

9.30-10.00
Valinnanvapauskokeiluista vauhtia uusille tavoille tuottaa terveyttä

Yksi Sote-uudistuksen keskeisimmistä asioista on valinnanvapaus. Sitä kokeillaan Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Keski-Uudellamaalla, Tampereella ja Ylä-Savossa. Alustavat kokeilujen tulokset ovat rohkaisevia, alueilla on mm. syntynyt uudenlaisia terveyspalveluja. Toimitusjohtaja Tero Nyman, Medics24,  sote-hankejohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, Keski-Uudenmaan SOTE ja lääkäri Sami Salminen, Kiuruveden Kunnanlääkärit kertovat myös, mitä kansalaiset valinnanvapaudelta odottavat.

12.00-12.30
Terveysteknologia osana lääkärin työtä

Teknologia eri muodoissaan on tullut jo lääkärin avuksi ja lisää ratkaisuja on tulossa koko ajan. Tutkimusjohtaja Johan Lundin, FIMM, lääketieteen asiantuntija Kiti Müller, Nokia Technologies Oy ja Head of Analytics Heikki Väänänen, RemoteA Oy keskustelevat, miten tämä vaikuttaa lääkärin työhön.

14.30-15.00
Lääkärin uudet roolit

Tutkijalääkäri on tuttu juttu, mutta miltä kuulostaa ura yrittäjänä tai sijoittajana. Leena Niemistö, Petteri Hirvonen, Helena Jäntti ja Ali Omar keskustelevat aiheesta.

Perjantai 12.1.2018

9.30-10.00
Uudet teknologiat – robotiikka ja tekoäly – lääkärin apuna

Kuulostaako Science Fiction’lta vai ovatko ne jo tätä päivää?

12.00-12.30
Hyvä asiakaskokemus ja palveluiden vaikuttavuus – mistä ne syntyvät?

Sote-uudistuksen edetessä hinnan merkitys kriteerinä vähenee, jolloin asiakaskokemuksen ja vaikuttavuuden merkitys kasvaa. Aiheesta keskustelemassa dosentti, kehitysjohtaja Ilkka Kunnamo, Kustannus Oy Duodecim, tutkimusjohtaja Katariina Silander, Aalto-yliopiston Hema-instituutti sekä terveysliiketoiminnan johtaja Jani Tikkanen, LähiTapiola Oy.

Mistä on kyse?