Live
Sitran ja Kansallisgallerian virtuaalisen taidenäyttelykokeilun avajaiset
Tapahtumat

Sitran ja Kansallisgallerian virtuaalisen taidenäyttelykokeilun avajaiset

Sitra ja Suomen Kansallisgalleria julkistavat virtuaalisen ja osallistavan taidenäyttelykokeilun metaversumipalvelussa. Tervetuloa kokeilun avajaistapahtumaan ja verkostoitumistilaisuuteen web 3.0:n mahdollisuuksista.

  • 06.10.2022 klo 10:30 - 12:00
  • Sitra, Itämerenkatu 11-13 / Verkossa

Taidenäyttelykokeilun tavoitteena on selvittää mahdollisuuksia tarjota taidetta uusissa kanavissa ja tutkia uusia osallistumisen mahdollisuuksia taiteen kentällä. Kansallisgallerian virtuaalisen näyttelyn vierailijat voivat vaikuttaa osaan näyttelyyn tuotavista teoksista ja siten osallistua näyttelyn toteutukseen. Kokeilun alustana ja kumppanina toimii metaversumipalvelu Decentraland.

Kansallisgalleria haluaa löytää tapoja, joilla suomalainen taide voi löytää uusia yleisöjä. Avajaistapahtuman tarkoituksena on lisätä ymmärrystä ja vuoropuhelua siitä, miltä tulevaisuuden virtuaalinen ja osallistava taidekokemus ja museotoiminta voivat olla. Tilaisuuteen osallistujat pääsevät myös vaikuttamaan kokeilun kehitykseen.

Lisäksi avajaisissa tutustutaan internetin seuraavan vaiheen, eli web 3.0 mahdollisuuksiin. Miten uusia yhteisöllisiä osallistumismuotoja hyödyntämällä voidaan luoda vuorovaikutusta taiteentekijöiden, taiteen kokijoiden ja museoiden välillä? Itsenäiset ja organisoidut verkkoyhteisöt eli DAO:t (Decentralised Autonomous Organisation) ovat tärkeimpiä osallistumisen ja yhdessä luomisen muotoja internetin seuraavassa kehitysvaiheessa.

Sitra ja Kansallisgalleria haluavat edistää web 3.0:n kehittymistä, jotta se voisi rakentua reiluudelle, kestävän kehityksen periaatteille, avoimuudelle ja yhdessä luomiselle.

10.30 
Tervetuloa: 
Jyrki Katainen, yliasiamies, Sitra
10.40 
Avauspuheenvuoro: 
Timo Harakka, Liikenne- ja viestintäministeri, LVM
11.00
Miksi kokeiluun lähdettiin?
Kansallisgalleria esittelee näyttelyn
Kimmo Levä, pääjohtaja, Kansallisgalleria
11.20
Paneelikeskustelu
Kristo Lehtonen, johtaja, reilu datatalous, Sitra
Johanna Eiramo, Digitaalinen Kansallisgalleria -ohjelman johtaja, Kansallisgalleria
Marja Konttinen, markkinointijohtaja Decentraland
Jani Leinonen, taiteilija
11.55
Loppusanat
12:00
Tilaisuus päättyy – Lounas ja verkostoituminen

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings
Katso tallenne tilaisuudesta tästä.

Mistä on kyse?