Live
Sitran koulutuksen alumni­tapaaminen
tapahtumat

Sitran koulutuksen alumni­tapaaminen

Alumnitilaisuuden teemana ovat monimutkaisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin liittyvä johtaminen ja Sensemaker-menetelmä.

  • 21.03.2017 klo 15:30 - 19:00
  • Sitra, Itämerenkatu 11-13

Kun toimintaympäristö on kompleksinen, tilanne haastava ja ongelmat viheliäisiä, ”oikeita” ratkaisuja ei ole. Mitä jos tässä tilanteessa saisit suoran yhteyden kansan syviin riveihin? Mitä jos saisit suoran kosketuksen katujen tarinoihin ja niiden merkityksiin ihmisille? Mitä, jos saisit mahdollisuuden kuulla alkavan yhteiskunnallisen muutoksen ensimmäiset kuiskaukset ilman suodattimia?

Vietämme Suomi 100 ja Sitra 50 -juhlavuotta työn merkeissä. Vuoden ensimmäisessä alumnitilaisuudessa perehdymme kompleksisten yhteiskunnallisten kysymysten johtamiseen ja kuulemme Sensemaker-menetelmästä, jonka avulla voidaan paikantaa yhteiskunnallisten muutosten ensimmäisiä merkkejä mikronarratiiveja hyödyntäen.

Viime vuonna walesilaiseen Bangorin yliopistoon perustettiin Cynefin-keskus, jonka tavoitteena on edistää kompleksisuusteorian hyödyntämistä käytännön päätöksenteon ja johtamisen tukena. Nyt keskuksen johtaja Dave Snowden saapuu vieraaksemme ja kertoo ajatuksistaan otsikolla: Engage, Empower and Enact: Leading and making decisions in a vuca* world (* vuca = volatile, uncertain, complex and ambiguous).  Kuulemme tarkemmin myös Sensemaker-menetelmän käyttömahdollisuuksista yhteiskunnallisen päätöksenteon tukena.

Tilaisuus on kutsuvierastilaisuus Sitran koulutuksen alumneille.

Mistä on kyse?