Live
Suomen ilmastohuippukokous
tapahtumat

Suomen ilmastohuippukokous

Kaikkien pitää tehdä enemmän, jotta voimme pysyä Pariisin sopimuksen ilmastotavoitteissa. Suomella on kaikki edellytykset osoittaa ilmastojohtajuutta ja näyttää tietä.

Sitra järjesti yhdessä Ilmastopaneelin ja Ulkopoliittisen instituutin kanssa Suomen ilmastohuippukokouksen keskiviikkona 13.6. klo 9.00–14.15 Helsingissä. Korkean tason tapahtuma kokosi kansainvälisiä huippupuhujia ja kotimaisia vaikuttajia keskustelemaan siitä, miten yhdessä pystymme etenemään ripeämmin ilmastokriisin ratkaisemisessa.

Ilmastohuippukokouksen avasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja keynote-puheenvuoroja pitivät Pariisin historiallisen ilmastokokouksen puheenjohtaja, Ranskan entinen pääministeri Laurent Fabius ja Norjan elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Kristin Skogen Lund.

Suomalaisista vaikuttajista tapahtumassa puhuivat mm. Suomen IBM:n toimitusjohtaja Mirva Antila, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, sisäministeri Kai Mykkänen, hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ja Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn. Iltapäivällä osallistujat jakaantuivat pohtimaan ilmastotoimien vauhdittamista yritysten, kuntien ja sijoittajien näkökulmasta.

Tapahtumassa yrityksillä, kunnilla, sijoittajilla ja muilla toimijoilla oli myös mahdollisuus julkistaa uusia sitoumuksia ja toimia ilmaston hyväksi.

Tapahtuma on hyväksytty osaksi YK:n ilmastoneuvotteluihin linkittyvää Talanoa-prosessia.

Sitra kompensoi kansainvälisten puhujien lennoista aiheutuvat hiilidioksipäästöt.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan täällä (englanniksi).

Ilmastohuippukokouksen yhteissession tallenne nähtävissä täällä.  

 

Mistä on kyse?