Siirry suoraan sisältöön
Live
Suomen ilmastohuippukokous
Kaikkien pitää tehdä enemmän, jotta voimme pysyä Pariisin sopimuksen ilmastotavoitteissa. Suomella on kaikki edellytykset osoittaa ilmastojohtajuutta ja näyttää tietä.

Sitra järjestää yhdessä Ilmastopaneelin ja Ulkopoliittisen instituutin kanssa Suomen ilmastohuippukokouksen keskiviikkona 13.6. klo 9.00–14.15 Helsingissä. Korkean tason tapahtuma kokoaa kansainvälisiä huippupuhujia ja kotimaisia vaikuttajia keskustelemaan siitä, miten yhdessä pystymme etenemään ripeämmin ilmastokriisin ratkaisemisessa.

Ilmastohuippukokouksen avaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja keynote-puheenvuoroja pitävät Pariisin historiallisen ilmastokokouksen puheenjohtaja, Ranskan entinen pääministeri Laurent Fabius ja Norjan elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Kristin Skogen Lund.

Suomalaisista vaikuttajista tapahtumassa puhuvat mm. Suomen IBM:n toimitusjohtaja Mirva Antila, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, sisäministeri Kai Mykkänen, hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ja Suomen pankin tuleva pääjohtaja Olli Rehn. Iltapäivällä osallistujat jakaantuvat pohtimaan ilmastotoimien vauhdittamista yritysten, kuntien ja sijoittajien näkökulmasta.

Tapahtumassa yrityksillä, kunnilla, sijoittajilla ja muilla toimijoilla on myös mahdollisuus julkistaa uusia sitoumuksia ja toimia ilmaston hyväksi.

Tapahtuma on hyväksytty osaksi YK:n ilmastoneuvotteluihin linkittyvää Talanoa-prosessia.

Sitra kompensoi kansainvälisten puhujien lennoista aiheutuvat hiilidioksipäästöt.

Tutustu tapahtuman ajantasaiseen ohjelmaan täällä (englanniksi). Ohjelma täydentyy vielä.

Ilmastohuippukokouksen yhteissession tallenne nähtävissä täällä.  

 

Puhujat

Ota yhteyttä

Kysyttävää? Ota yhteyttä Hanna-Leena Otteliniin, hanna-leena.ottelin@sitra.fi

Lisätietoja

Mistä on kyse?