Live
Symbioosien ystävien aamiainen
tapahtumat

Symbioosien ystävien aamiainen

Symbioosien ystävien aamiaisella keskusteltiin siitä, miten teolliset symbioosit toimivat markkinoiden avaajina globaalisti. Lisäksi kerroimme Sitran tulevasta työstä kiertotalouden eteen ja kuulimme, miten farkkuja valmistetaan täysin kierrätetyistä materiaaleista.

Tilaisuuden esitykset löydät linkkeinä alla sekä SlideSharesta.

Ohjelma

8.30 Aamupala

9.00 Tilaisuus alkaa

Teolliset symbioosit – työkalu kiertotalouteen
Teolliset symbioosit avainalueen vetäjä Jyri Arponen, Sitra

Vähähiilinen kiertotalous
johtaja Mari Pantsar-Kallio, Sitra

Opening new markets with industrial symbiosis: from Europe to Asia
Directeur scietifique, PhD Guillaume Massard, Sofies SA

Kiertotalouden joulutoive – ekologiset ja eettiset farkut
Case NURMI RE-JEANS – perustaja ja suunnittelija Anniina Nurmi, NurmiClothing

10.30 Glögit ja verkostoitumista

11.00 Tilaisuus päättyy – Hyvää joulun aikaa

Haluamme myös kiittää kuluneesta kahdesta vuodesta, jolloin olemme yhdessä edistäneet teollisia symbiooseja Suomessa ja ulkomailla. Yhteistyö on poikinut paljon, ja tästä on hyvä jatkaa, kun avainalueemme päättyy vuoden vaihteessa. Työmme jatkuu muun muassa näillä areenoilla: 

  • Teollisten symbioosien muodostamisen kansallinen toimintamalli Motivan kanssa, Finnish Industrial Symbiosis System, FISS
  •  Lähes 300 teollista symbioosia hyötyineen löytyy nyt verkosta www.teollisetsymbioosit.fi
  • www.mahdoton.fi on monipuolinen yritysten, teollisuuden toimijoiden, valtionhallinnon ja tutkijoiden aktiivinen yhteisö. Se edistää liiketoimintaa, jossa raaka-aineiden ja resurssien arvo maksimoidaan ja luonnonvaroja käytetään kestävästi, ja tukee Suomen kehittymistä kiertotalouden edelläkävijämaaksi.
  • Viisi kehitysalustaa teollisten symbioosien liiketoimintaekosysteemeille (Smart Chemistry Park, Arktiset teolliset symbioosit, Ämmässuon-Kulmakorven ekoyrityspuisto, Bio A -konsepti sekä Sybimarin suljetun kierron vesiviljelykonsepti)
  • Poikkihallinnollinen vaikuttajapaneeli teollisten symbioosien hallinnollisten pullonkaulojen vähentämiseksi jatkuu Elinkeinoelämän keskusliiton johdolla. Työhön osallistuvat EK:n jäsenliittojen lisäksi ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra.
  • Kansainvälistä yhteistyötä European Industrial Symbiosis Associationin, United Nations Industrial Organizationin, Asian-European Foundationin ja United Nation Environmental Programmen kautta.

Lisäksi teolliset symbioosit sisältyy seuraaviin kansallisiin toimintaohjelmiin:
– Kansallinen materiaalitehokkuusohjelma, TEM 2013
– Suomen biotalousstrategia, YM 2014
– Kasvun manifesti yritysten toimintaympäristön uudistamiseksi, EK 2014

Muistathan myös ilmoittautua Kiertotalous Suomessa tapahtumaan. Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumislinkin löydät täältä. 

Sitran Teolliset symbioosit –avainalue auttaa kehittämään kestävään luonnonvarojen käyttöön perustuvaa liiketoimintaa teollisissa symbiooseissa. Resurssiviisas teollinen tuotanto vahvistaa yritysten kilpailukykyä ja kansainvälistymistä sekä edistää kiertotaloutta Suomessa. Sitra etsii myös teollisia symbiooseja mahdollistavia läpimurtoyrityksiä

 

Mistä on kyse?