Live
Symbioosien ystävien aamiainen
tapahtumat

Symbioosien ystävien aamiainen

Resurssien niukkuus  on globaali haaste ja muuttaa teollisuutta perusteellisesti. Kulutamme nyt luonnonvaroja reippaasti yli niiden uusiutumiskyvyn ja kulutus vain kasvaa globaalisti. Jopa 94 prosenttia tuotteiden valmistukseen tarvittavista materiaaleista on jätettä jo ennen kuin tuote on valmis. 80 prosenttia tuotteista heitetään menemään kuuden kuukauden kuluessa valmistuksest

Symbioosien ystävien aamiaisella keskusteltiin kuluttajien saamisesta mukaan kiertotalouteen, jossa raaka-aineet kiertävät tehokkaasti, prosessit ovat resurssiviisaita ja liiketoimintamallit mahdollistavat tuotteiden käytön uudelleen.  

Keskustelua alustivat ministeri Ville Niinistö, Huhtamäen toimitusjohtaja Jukka Moisio ja Martelan toimitusjohtaja Heikki Martela. Ministeri Niinistö puhui kiertotaloudesta. Jukka Moisio kertoi, miten globaali resurssiniukkuus vaikuttaa pakkausjätti Huhtamäkeen, mitä asiakkaat haluavat ja miten yhtiö auttaa kuluttajia tekemään fiksumpia valintoja. Heikki Martela puolestaan kertoi innovatiivisten kalusteiden designtalo Martelan ekologisesta kestävyydestä.

Alla tilaisuuden esitykset

Tervetuloa – Teollisten symbioosien tuoma muutos
Senior Lead Jyri Arponen, Sitra

Kestävää kehitystä toimistoihin
Toimitusjohtaja Heikki Martela, Martela Oyj

Sitran Teolliset symbioosit –avainalue auttaa kehittämään kestävään luonnonvarojen käyttöön perustuvaa liiketoimintaa teollisissa symbiooseissa. Resurssiviisas teollinen tuotanto vahvistaa yritysten kilpailukykyä ja  kansainvälistymistä sekä edistää kiertotaloutta Suomessa. Sitra etsii myös teollisia symbiooseja mahdollistavia läpimurtoyrityksiä.

Mistä on kyse?