Live
Teollisista ratkaisuista helpotusta korjausrakentamiseen
tapahtumat

Teollisista ratkaisuista helpotusta korjausrakentamiseen

Sitra järjestää yhdessä RIL:n kanssa tiistaina 13.12.2011. klo 11-12 mediatilaisuuden, jossa julkistetaan kirja Teolliset ratkaisut korjausrakentamisessa. Keskustelemassa ovat Juha-Matti Junnonen Aalto-yliopistosta, Jukka Sevon Parocista ja Jarek Kurnitski Sitrasta.

  • 13.12.2011 klo 13:00 - 14:00

Sitra järjestää yhdessä RIL:n kanssa tiistaina 13.12.2011 klo 11-12 mediatilaisuuden, jossa julkistetaan kirja Teolliset ratkaisut korjausrakentamisessa. Keskustelemassa RIL:ssä ovat Juha-Matti Junnonen Aalto-yliopistosta, Jukka Sevon Parocista ja Jarek Kurnitski Sitrasta.

1960-70-lukujen lähiöt ja kerrostalot ovat tulleet korjausikään. Näiden alun perin teollisesti tuotettujen rakennusten korjaamiseen tarvitaan uudelleen teollisia ratkaisuja. Muutoin nyt välttämättömät energiakorjaukset uhkaavat jäädä kustannuspaineessa puolitiehen.

Rakennusosien modularisointi ja tehdasvalmistus nopeuttavat tuotantoa, parantavat laatutasoa ja vähentävät kustannuksia. Millaisia nämä ratkaisut ovat ja miten teollinen tuotanto muuttaa prosesseja? Lähteekö muutos ammattimaisesti omistetuista vuokrataloista?

Esittelemme tilaisuudessa myös Sitran rahoittaman Teolliset korjausrakentamisen konseptit -hankkeen tuloksena valmistuneet neljä muuta julkaisua. Ne kertovat teollisen korjausrakentamisen kansainvälisistä ratkaisuista, energiatehokkaasta talotekniikkakorjauksesta, lisärakentamisesta korjauksen yhteydessä ja teollisen korjausrakentamisen menetelmien konseptoinnista.

Tilaisuus on tarkoitettu medialle.

Tilaisuuden jälkeen alkaa Tekesin ja ARA:n seminaari Korjaamisen uudistaminen 2012-2015. Siellä kerrotaan, miten ARA ja Tekes ovat yhdistäneet voimansa ja tarjoavat alan toimijoille resursseja kehittää toimintaansa ja hyödyntää teollisen korjausrakentamisen mallia. Lue lisää »

Mistä on kyse?