Live
Tervetuloa muotoilemaan tulevaisuuden esineitä!
Työpaja

Tervetuloa muotoilemaan tulevaisuuden esineitä!

Millaiselta toisenlaisissa tulevaisuuksissa näyttää? Millaista on huomisen arki? Mikä tässä hetkessä yllättävä on tavallista tulevaisuudessa?

Näihin ja muihin kysymyksiin syvennytään tulevaisuuden esineitä hahmottavassa työpajasarjassa, jossa kuvitellaan erilaisia tulevaisuuksia ja yhteismuotoillaan niihin sijoittuvia esineitä ja asioita muotoilijoiden kanssa. Designmuseon ja Sitran yhteistyössä järjestämät työpajat pohjustavat Designmuseon tulevaa näyttelyä, joka avautuu Helsinki Design Weekille 9.9.2022.

Kutsumme sinut mukaan pohtimaan tulevaisuuden esineitä! Osallistumalla pääset vaikuttamaan näyttelyyn, pohtimaan toisenlaisia tulevaisuuksia muiden kanssa ja keskustelemaan erilaisista
näkökulmista tulevaisuuksia kohtaan. Kaikki työpajaosallistujat saavat myös kutsun näyttelyn avajaisiin. Tavoitteenamme on koota yhteen monipuolisesti erilaisia näkemyksiä ja näkökulmia ja siksi juuri sinun osallistumisesi on todella arvokasta.

Tulevaisuuden esineet -näyttely pohjaa Sitran tammikuussa 2022 julkaistuun Heikot signaalit -selvitykseen, jossa on tunnistettu ja tulkittu yllättäviä ilmiöitä sekä hahmoteltu niiden mahdollisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Näyttelyssä nähdään kuusi teemaa, joista työpajoissa käsitellään kahta kerrallaan:

1.2. klo 9-11: Töissä & päättämässä 
8.2. klo 14-16: Kaupungilla & luonnossa 
17.2. klo 16-18: Kotona ja metaversumissa 

Voit valita sinua eniten kiinnostavan aiheen tai parhaiten sopivan ajan. Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla valitsemasi työpajan linkkiä. Työpajaan osallistuminen ei edellytä mitään ennakkotietoja. Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa mukaan!