Live
I love me -messut: Miten rakentuu kiva ja kestävä arki nyt ja tulevaisuudessa?

I love me -messut: Miten rakentuu kiva ja kestävä arki nyt ja tulevaisuudessa?

Uudenlaiset asiakaslähtöiset palvelut, genomitieto ja digitalisaatio antavat meille nyt ja tulevaisuudessa uusia keinoja ymmärtää omaa terveyttämme ja hyvinvointiamme aiempaa paremmin. Samalla saamme uusia välineitä oman terveytemme edistämiseen.

Yksittäisiä, kaiken ratkaisevia poppakonsteja terveyteen ja onnelliseen elämään ei silti ole näköpiirissä. Kaiken perustana on vastedeskin mielekäs ja hyvinvoinnin ja ympäristön kannalta kestävä arki.

Valinnanvapauskokemuksia, startup-pitchejä ja geenitestejä

Sitran hyvinvointikorttelissa I love me -messuilla pääset tutustumaan uudenlaisiin palveluinnovaatioihin, pohtimaan, miten maailmaa muokkaavat megatrendit voivat vaikuttaa juuri sinun hyvinvointiisi sekä testaamaan, kuinka kestävä elämäntapasi on.

Palveluntuottajista osastollamme esittäytyvät Happy Healthy People – Vierumäki Country Club Oy, Sanoste Oy, Kunnanlääkärit Oy, Suomen Terveystalo, Avominne klinikat ja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä.

Jos olet kiinnostunut terveyden ja hyvinvoinnin uusimmista tuulista ja tulevaisuudesta, kannattaa ehdottomasti tutustua myös osastomme vieressä olevalle Klinikka-lavalle tuottamiimme kiinnostaviin keskusteluihin.

Perjantaina lavalla puhutaan siitä, miten voimme vastedes entistä enemmän itse vaikuttaa omaan hyvinvointiimme ja terveyteemme liittyviin ratkaisuihin.

Lauantaina taas pääset kuulemaan, millaisia palveluinnovaatioita suomalaisella startup-kentällä tällä hetkellä muhii ja ottamaan äänestämällä kantaa siihen, miten niitä osataan pitchata. Tällöin pääset myös tuomaroimaan ja antamaan äänesi mielestäsi parhaalle nousevien startup-yritysten pitchaukselle.

Sunnuntaina lavalla käydään äärimmäisen kiinnostava keskustelu siitä, millaisia välineitä geenitestit antavat terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen jo nyt ja miltä genomitiedon hyödyntämisen tulevaisuus näyttää.

Katso osastomme vieressä olevan Klinikka-lavan tarkempi ohjelma meidän osaltamme alta! Nähdään messuilla!

Klinikkalavan ohjelma

Perjantai 19.10.2018

Sain mahdollisuuden valita – mitä sitten kävikään?

Klo 13,
Klinikkalava
Soten laajennettua valinnanvapautta on jo kokeiltu viidellä alueella ympäri Suomen. Kokeiluissa mukana olleet ihmiset kertovat omista kokemuksistaan valinnoista. Tule kuuntelemaan keskustelua!

Keskustelussa mukana:

Annika Saarikko, perhe- ja peruspalveluministeri
Teemu Arina, teknologia-asiantuntija ja tietokirjailija
Sami Salminen, vastaava lääkäri, Kunnanlääkärit
Frank Ryhänen, projektipäällikkö, Uudenmaan alueellinen valinnanvapauskokeilu
Katja Repo, sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakas Keski-Uudeltamaalta​
Johanna Orsila, sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakas Keski-Uudeltamaalta​
Anja Kajanne, sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakas Keski-Uudeltamaalta​

Keskustelun tarjoaa Sitra.

Lauantai 20.10.2018

Mikä on suosikkisi uusista hyvinvointituotteista tai -palveluista?

Klo 12.30,
Klinikkalava
Kolmen minuutin pitchaukset kertovat pilkahduksen innovatiivisista uutuuksista terveys- ja hyvinvointipalveluissa. Tule ja äänestä suosikkisi voittoon!

Pitchauskilpailuun osallistuvat organisaatiot:

DiagFactor
Emparius
Fibion
Onerva
Popit

Esityksen tarjoaa Sitra.

Sunnuntai 21.10.2018

Mitä geenini kertovat minusta?

Kello 15.30,
Klinikkalava
Yhä useammat tilaavat erilaisia geenitestejä verkosta. Voiko testeihin luottaa ja miten nopeasti lisääntyvä genomitieto voi vaikuttaa elämäämme jo lähitulevaisuudessa? Voiko genomitieto vauhdittaa esimerkiksi elämäntaparemonttia tai auttaa nykyistä parempien ja yksilöllisempien lääkkeiden kehittämisessä?

Keskustelemassa Noora Shingler (toimittaja, tuottaja, bloggaaja, Kemikaalicocktail-media), Jani Tikkanen (terveysjohtaja, lääketieteen tohtori, LähiTapiola), Jari Forsström (toimitusjohtaja, sisätautien erikoislääkäri, lääketieteellisen tietotekniikan dosentti, Abomics) sekä Kimmo Aro (toimitusjohtaja, Negen).

Keskustelun tarjoaa Sitra.

Ota yhteyttä!

Mistä on kyse?