Live
Uutta liiketoimintaa teollisilla symbiooseilla -työpaja
tapahtumat

Uutta liiketoimintaa teollisilla symbiooseilla -työpaja

”Toisen ylijäämä on toisen raaka-aine”

15 000 brittiläistä yritystä toimii jo uudella tavalla. Nyt on aika kokeilla tätä Suomessa. 
 

Kun yrityksessäsi syntyy raaka-aineiden tai hyödykkeiden sivuvirtoja, joku toinen yritys voi hyödyntää niitä omassa liiketoiminnassaan.

Teollisissa symbiooseissa yritykset tuottavat toisilleen lisäarvoa hyödyntämällä tehokkaasti toistensa sivuvirtoja, teknologiaa, osaamista tai palveluja. Näin toisen sivuvirta tai jäte muuttuu tuottavaksi resurssiksi toiselle ja säästää kummankin kustannuksia.

Haluatko löytää innovatiivisia ratkaisuja luonnonvarojen säästämiseen ja tehokkaampaan käyttöön ja tehdä niistä kannattavaa liiketoimintaa?

Työpaja on ensimmäinen laatuaan Suomessa.Yritykset pääsevät etsimään konkreettisia ratkaisuja materiaaliensa hyödyntämiseen verkottumalla keskenään ja hyödyntämällä paikalla olevia asiantuntijoita ja palveluntuottajia.Työpajassa on mukana James Woodcock Iso-Britannian National Industrial Symbiosis Programme –ohjelmasta (NISP). Sen avulla jo 15 000 yritystä on menestyksekkäästi pystynyt optimoimaan ainekiertojaan.

Työpaja on tarkoitettu erityisesti yritysten ja organisaatioiden tuotannosta, materiaali-, energia- tai jäteasioista ja toiminnan kehittämisestä vastaaville.

Ohjelma
9.00 Ilmoittautuminen ja kahvi
9.15
Johdanto: Jyri Arponen, Sitra
Case-esimerkit – konkreettiset hyödyt: James Woodcock, International Synergies Limited
Työskentelyn ohjeistus: Paula Eskola, Motiva
Työskentely: Resurssitietojen vaihtaminen
12.00 Lounas
12.45 Tulosten yhteenveto
13.00 Tilaisuus päättyy

 

Mistä on kyse?