archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ahlström Capital ja Sitra sijoittavat energiatehokkaaseen moduulirakentamiseen

Ahlström Capitalin hallinnoima rahasto AC Cleantech Growth Fund I ja Sitran Energiaohjelma sijoittavat yhteensä neljä miljoonaa euroa NEAPO Osakeyhtiöön. Sijoitus tukee yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä. NEAPO kehittää, markkinoi ja toimittaa innovatiivisia rakennusratkaisuja modulaariseen uudis- ja korjausrakentamiseen.

Julkaistu

Ahlström Capitalin hallinnoima rahasto AC Cleantech Growth Fund I ja Sitran Energiaohjelma sijoittavat yhteensä neljä miljoonaa euroa NEAPO Osakeyhtiöön. Sijoitus tukee yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä. NEAPO kehittää, markkinoi ja toimittaa innovatiivisia rakennusratkaisuja modulaariseen uudis- ja korjausrakentamiseen.

– Ahlström Capitalin ja Sitran mukaantulo tuo merkittävää lisäpotkua NEAPOn kasvustrategian ja kansainvälistymisen toteuttamiseen. Mikä tärkeintä, uusien osakkaiden tuomat taloudelliset ja osaamisresurssit antavat meille mahdollisuuden kehittää asiakaspalveluamme, kustannustehokkuuttamme ja ympäristöystävällisiä tuotteitamme yhä paremmin asiakaskohtaisia tarpeita vastaaviksi, kertoo NEAPOn toimitusjohtaja Olli Vuola.  

– NEAPOn rakenneratkaisu sekä teollinen ja tehtaassa tapahtuva valmistus mahdollistavat energia- ja materiaalitehokkaan rakentamisen sekä uudis- että korjauskohteissa. Yhtiön teknologialla on monia mielenkiintoisia sovelluskohteita myös vientimarkkinoilla, mikä tekee siitä kiinnostavan sijoituskohteen, toteaa sijoitusjohtaja Jacob af Forselles Ahlström Capitalista.

Lisäkerroksilla energiansäästöä ja hisseillä käyttömukavuutta

NEAPOn modulaarisilla korjausrakentamiseen soveltuvilla ratkaisuilla, kuten lisäkerroksilla ja jälkikäteen asennettavilla hissitorneilla, voidaan parantaa kustannustehokkaasti saneeraustarpeessa olevan kerrostalokannan energiatehokkuutta ja lisätä talojen käyttömukavuutta. Rakennettavien lisäkerrosten avulla kiinteistöjen omistajat voivat rahoittaa laajankin energiasaneerauksen.

– Useissa tutkituissa hankkeissa kerrostalon lämmitysenergian tarve voitaisiin pudottaa jopa alle puoleen nykyisestä. Tämä tarkoittaisi 60- ja 70-luvulla rakennettujen asuinkerrostalojen osalta noin 2 miljardin kilowattitunnin vuotuista säästöpotentiaalia lämmitysenergiassa ja vastaavasti noin 0,5 miljoonan tonnin säästöä hiilidioksidipäästöissä valtakunnan tasolla, kertoo johtava asiantuntija Sami Tuhkanen Sitran Energiaohjelmasta.

Modulaarisen rakentamisen edelläkävijä

NEAPO on modulaarisen rakentamisen edelläkävijä Suomessa. Hyvää arkkitehtuuria, energiatehokkuutta ja laatua edustavat kerrostalo-, lisäkerros- ja hissitorniratkaisut tuovat uudenlaisia avauksia rakennusalalla.  NEAPO käyttää tuotteissaan edistyksellistä FIXCEL®-teräskennoteknologiaa, joka on alun perin kehitetty laivanrakennusteollisuudessa ja patentoitu maailmanlaajuisesti. Kennorakenteet ovat yksi lupaavimmista rakenteista modulaarisen rakentamisen edelleen kehittymiselle.

FIXCEL®-kennorakenne on 100-prosenttisesti kierrätettävää.  FIXCEL®-rakennusmateriaalin elinkaariaikainen energian kulutus on lähes 40 % pienempi ja CO2-päästöt lähes 60 % pienemmät kuin rakennusalalla yleisimmin käytetyissä rakennusmateriaaleissa keskimäärin. FIXCEL® on luonnostaan tiivis rakenne, joten se sopii erinomaisesti ympäristöystävälliseen matalaenergiarakentamiseen.

Lisätietoja

Olli Vuola, toimitusjohtaja, NEAPO Oy,
puh. 040 555 4646, etunimi.sukunimi @ neapo.fi

Jacob af Forselles, sijoitusjohtaja, Ahlström Capital Oy,
puh. 040 550 2379, etunimi.af.forselles @ ahlstromcapital.com

Sami Tuhkanen, johtava asiantuntija, Sitra,
puh. 040 548 3482, etunimi.sukunimi @ www.sitra.fi

Hanna Mielismäki, tiedottaja, NEAPO Oy,
puh. 044 0688 305, etunimi.sukunimi @ neapo.fi

Tuula Laitinen, asiantuntija, viestintä ja verkostot, Sitra,
puh. (09) 6189 9429, etunimi.sukunimi @ www.sitra.fi

NEAPO Oy kehittää, markkinoi ja toimittaa innovatiivisia rakennusratkaisuja modulaariseen uudis- ja korjausrakentamiseen. 

Ahlström Capital Oy on yksityinen pääomasijoitusyhtiö, joka tuottaa osakkeenomistajilleen lisäarvoa kohdistamalla sijoituksensa ensisijaisesti teollisiin yrityksiin. Yhtiö kuuluu noin 190 miljoonan euron pääomallaan Suomen suurimpiin pääomasijoittajiin. Lisäksi Ahlström Capital hallinnoi AC Cleantech Growth Fund I -nimistä rahastoa, joka sijoittaa puhtaaseen teknologiaan keskittyviin yhtiöihin.

Sitran Energiaohjelma pyrkii parantamaan rakennetun ympäristön energiatehokkuutta, lisäämään suomalaisten energiatietoisuutta sekä luomaan energiamurroksesta uutta liiketoimintaa. Ohjelma hakee uusia innovatiivisia toimintamalleja ja teknologioita energiatehokkuuden parantamiseksi ja sijoittaa alalla toimiviin yrityksiin niiden kasvun ja kansainvälistymisen kiihdyttämiseksi.

Mistä on kyse?