archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Aitokauppa lopettaa toimintansa

Julkaistu

Sami Tuhkanen, Sitra: ”Sitran rooli on käynnistää ja auttaa alkuun, mutta tavoitteena on, että liiketoiminnasta tulee kannattavaa.”

Sitran salkkuyritys, lähi- ja luomuruokakauppa Aitokauppa, lopettaa toimintansa ja on 19. kesäkuuta haettu konkurssiin. Sitra toimi Aitokaupassa aktiivisen sijoittajan roolissa, ja sen omistusosuus Aitokaupasta oli 30 prosenttia.

Aitokaupan puhtaaseen lähi- ja luomuruokaan keskittyvä bisnes on sopinut hyvin Sitran kestävää hyvinvointia rakentavaan strategiaan, ja Sitra on halunnut olla mukana aktiivisena sijoittajana auttamassa liiketoimintaa alkuun. Nyt Aitokauppa on kuitenkin todennut, että bisnes ei ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla.

”Sitran rooli on käynnistää, auttaa alkuun, kokeilla ja tutkia tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. Mutta vaikka teemme niin sanotusti riskisijoituksia, toimimme markkinaehtoisesti ja haluamme, että sijoituskohteet kehittyvät suunnitelmien mukaan. Aitokaupan kohdalla näin ei käynyt, ja syyt siihen ovat monet – eikä niistä vähäisimpiä ole haastava toimiala ja vaikea suhdannetilanne”, sanoo johtaja Sami Tuhkanen Sitrasta.

Lähi- ja luomuruokaan keskittyvä Aitokauppa perustettiin vuonna 2011, ja sillä oli kaksi myymälää Helsingissä.