archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Älykäs kaupunkirakentaminen alkaa oikeista suunnitelmista – Solibrille uusi omistaja

Sitra on myynyt omistuksensa pitkäaikaisessa kohdeyrityksessä Solibri Oy, jonka BIM-ohjelmistot varmistavat tiedon oikeellisuuden ja laadun rakentamisen elinkaaren eri vaiheissa.

Julkaistu

Digitalisaation hyötyjen soveltaminen koko rakentamisen elinkaaressa – aina suunnittelusta rakentamisen kautta kiinteistönhallintaan – on reaalimaailman resurssiviisautta. Sitran pitkäaikaisen kohdeyrityksen Solibri Oy:n BIM (Building Information Modeling) -ohjelmistot varmistavat tiedon oikeellisuuden ja laadun rakentamisen elinkaaren eri vaiheissa. Virheet vähenevät ja resursseja säästyy.

Vuodenvaihteessa saksalainen Nemetschek AG osti Solibri Oy:n koko osakekannan tarjoten suomalaisomistajille erinomaisen sijoitustuoton. Nemetschek AG on johtava eurooppalainen rakentamisen ohjelmistoja kehittävä konserni. Yhtiöryppääseen kuuluu itsenäisiä yhtiöitä sekä Euroopassa että USA:ssa.

”Ostajan toimintatapaan kuuluu, että yhtiöt toimivat omilla brändeillään varsin itsenäisesti ja omien tulostavoitteidensa mukaisesti, joten Solibri Oy:n kasvun voidaan olettaa jatkossakin hyödyttävän Suomen kansantaloutta”, kertoo pääomasijoitustoiminnan johtaja Sami Tuhkanen Sitrasta.

Solibrin palveluksessa työskentelee noin 35 henkilöä. Yhtiöllä on Helsingissä sijaitsevan pääkonttorin lisäksi toimistot Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa sekä myyntiyhtiöt Espanjassa ja Saksassa.