archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ateneumin ja Sitran minikiertueella twiitataan tulevaisuuteen suomalaisten taidekuvien äärellä

Millaiset kuvat meitä yhdistävät tai erottavat? Löytyykö ikonisista taidekuvista suomalaisuuden ydin – kenen ja millainen? Ja minkälaisia viestejä itse viserrämme tuleville sukupolville?

Julkaistu

Näistä teemoista keskustellaan työpajan ja iltatilaisuuden sisältävissä tapahtumissa Twiittejä tulevaisuuteen – maamme kuvia ja arvoja metsästämässä, kun Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo ja tulevaisuustalo Sitra suuntaavat Rovaniemelle, Ouluun ja Kuopioon 30. maaliskuuta alkaen. Kiertue on osa Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma  -näyttelyn oheisohjelmaa.

Ateneum ja Sitra toteuttavat yhteistyössä paikallisten taidemuseoiden kanssa kaksiosaisen tapahtuman, joka sisältää nuorten ja seniori-ikäisten työpajan sekä yleisölle avoimen talk show-henkisen iltatilaisuuden. Tapahtumissa pysähdytään yhteisten ja erilaisten arvojen äärelle, jaetaan kokemuksia ja luodataan tulevaisuusnäkymiä. Ajattomien arvokysymysten rinnalla paneudutaan paikallisesti akuutteihin aiheisiin. Ponnahduslautana keskustelulle toimivat Ateneumin taidemuseon kokoelmateoksien yleisinhimilliset teemat ja niiden herättämät tunnot menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta.

Vuosi 2017 on Suomen satavuotisjuhlavuosi. Myös 50 vuoden ikään ehtinyt tulevaisuustalo Sitra viettää juhlavuottaan – työn ja yhteistyön merkeissä, sillä tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään. Kansallisgalleriaa/Ateneumin taidemuseota ja Sitraa toimijoina yhdistää usko sukupolvien välisen aikajatkumon merkityksellisyyteen, kulttuurin yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja jatkuvaan oppimiseen.

Tapahtumasarja alkaa Rovaniemeltä 30. maaliskuuta, jonka jälkeen vuorossa ovat Oulu ja Kuopio. Työpajoihin osallistujat kutsutaan, ja iltatilaisuuteen on vapaa pääsy. Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma -näyttely on esillä Rovaniemen taidemuseossa 23.4.2017 asti.

Keskustelutilaisuus pidetään torstaina 30.3.2017 klo 18.00–19.30 Rovaniemen taidemuseossa (Lapinkävijäntie 4). Panelisteina ovat toimittaja ja kirjailija Roman Schatz, toimittaja Tapani Ruokanen ja muusikko Jonna Tervomaa.

Yhteistyössä: Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo, Sitra ja Rovaniemen taidemuseo

Lisätiedot:

Ateneumin taidemuseo: Tuottaja Mika Väyrynen, mika.vayrynen@ateneum.fi, puh. 050 443 5614
Sitra: Asiantuntija Helmi Saksala, helmi.saksala@sitra.fi, puh. 040 759 6336
Rovaniemen taidemuseo: Kaija Kähkönen, museolehtori, puh. 040 359 4702

Mistä on kyse?