archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Cleantech nousi suurimmaksi pääomasijoitusten kohteeksi Yhdysvalloissa

Pohjoisamerikkalaisen Cleantech Networkin mukaan cleantech-ala oli Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa suurin yksittäinen pääomasijoitusten kohde ohittaen mm. informaatio- ja bioteknologian.

Julkaistu

Pohjoisamerikkalaisen Cleantech Networkin mukaan pääomasijoitukset cleantech-alalle lisääntyivät vuoden kolmannella neljänneksellä merkittävästi, ja cleantech oli Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa suurin yksittäinen pääomasijoitusten kohde ohittaen mm. informaatio- ja bioteknologian. Vuoteen 2006 verrattuna pääomasijoitusten kasvu on tähän mennessä ollut noin 15 %. Myös Euroopassa cleantech-alan pääomasijoitusten määrä on kasvanut merkittävästi viime vuosina. 

Sitran vuoden 2007 lopussa päättyvä kolmivuotinen Ympäristöohjelma on seurannut puhtaisiin teknologioihin perustuvan uuden liiketoiminnan – Cleantechin – kehitystä Suomessa ja maailmalla.
– Markkinasignaalit kertovat alan nopeasta kasvusta ja vahvistavat entisestään ympäristöohjelman viestejä tarpeesta panostaa suomalaiseen ympäristöosaamiseen ja ympäristöteknologian käyttöönottoon ja kaupallistamiseen. Suomella ei ole varaa jäädä jälkeen tässä kehityksessä, toteaa ohjelmajohtaja Jukka Noponen Sitrasta.  

Kansallinen toimintaohjelma ympäristöliiketoiminnan kehittämiseksi viitoitti Suomen ympäristöliiketoiminnan kasvutavoitteeksi 15 prosenttia vuodessa. Syksyllä tehty 300 pk-yritystä koskenut selvitys kertoi, että tähän vauhtiin ollaan pääsemässä.  

Lisätietoja

Jukka Noponen, ohjelmajohtaja, puh. (09) 6189 9430, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Mistä on kyse?