archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Coxa, Respecta ja Suomen Terveystutkimus ovat Sitran aloitteesta perustetun Terveysrahaston kolme ensimmäistä sijoitusta

Terveysrahaston perustamisen yhteydessä sovitut osakkeiden siirrot on toteutettu.

Julkaistu

Tiedote 12.9.2006

Terveysrahaston perustamisen yhteydessä sovitut osakkeiden siirrot on toteutettu. Sitra myi Terveysrahastolle omistamansa Coxa Oy:n (20,6 %), Respecta Oy:n (24,3 %) ja Suomen Terveystutkimus Oy:n (25,0 %) osakkeet.

– Terveysrahaston tavoitteena on vauhdittaa yhtiöiden parhaiden käytäntöjen nopeaa leviämistä yhä useamman suomalaisen käytettäväksi, Terveysrahaston hallituksen puheenjohtajaksi valittu Sitran Terveydenhuollon ohjelman ohjelmajohtaja Hannu Hanhijärvi kertoo.

– Tehdyt sijoitukset noudattavat Terveysrahaston sijoituspolitiikkaa. Kaikki kohdeyritykset edustavat alansa parasta käytäntöä ja ovat markkinajohtajia omalla toimialueellaan. Yhtiöiden muut omistajat ovat kuntia, sairaanhoitopiirejä ja kolmannen sektorin toimijoita, Terveysrahastoa hallinnoivan yhtiön Korona Invest Oy:n toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki sanoo.

Respecta Oy tuottaa apuvälineisiin perustuvia tutkittuja ja yksilöllisiä palveluja, joiden tavoitteena on ihmisen itsenäisen selviytymisen, elämänlaadun ja elinpiirin parantaminen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2005 oli 21,3 miljoonaa euroa.

Tekonivelsairaala Coxa Oy on tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala, joka tuottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen tekonivelleikkaukset ja vastaa niiden laadun seurannasta. Lisäksi se tarjoaa valtakunnallisesti tekonivelten vaativia leikkauspalveluja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2005 oli 21,9 miljoonaa euroa.

Suomen Terveystutkimus Oy tekee mammografiaseulontaa, joka on taloudellisesti ja toiminnallisesti laadukasta kansanterveystyötä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2005 oli 5,2 miljoonaa euroa.

Lisätietoa

Terveysrahasto Oy
Hallituksen puheenjohtaja Hannu Hanhijärvi
Puh. (09) 6189 9261, 050 537 8797
etunimi.sukunimi@sitra.fi

Korona Invest Oy
Sijoitusjohtaja Pasi Lehtinen
Puh. 050 387 3196
pasi.lehtinen@koronainvest.fi

Mistä on kyse?