archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

E2-puurakentamiskilpailussa kaksi voittajaa – ARUP ja BIG

Kansainvälisen E2-puurakentamiskilpailun ykkössijan jakaa kaksi ehdotusta ja työryhmää. Voittajaehdotusten ansiot eroavat toisistaan, mutta ovat ominaisuuksiltaan tasa-arvoiset puukerrostalojen jatkokehityksen kannalta.

Julkaistu

Kansainvälisen E2 -puurakentamiskilpailun ykkössijan jakaa kaksi ehdotusta ja työryhmää. Kilpailun arviointiryhmä valitsi työnimillä E2volution (Team Arup) ja Puu-Bo (Team Big) palautetut ehdotukset parhaiten kilpailun tehtävänantoa vastaavina voittajiksi. Voittajaehdotusten ansiot eroavat toisistaan, mutta ovat ominaisuuksiltaan tasa-arvoiset puukerrostalojen jatkokehityksen kannalta.

Tänään Kouvolassa julistettiin kansainvälisen E2-puurakentamiskilpailun voittajat. Kutsukilpailuun osallistuneista neljästä rakennus- ja rakenne-ehdotuksesta voittajaksi valittiin kaksi työtä tasavertaisina. Voittajatyöt ovat E2volution, ryhmänvetäjänä Arup GmbH ja Puu-Bo vetäjänään Bjarke Ingels Group BIG. Kilpailun voittajatöiden pohjalta kehitetään puutalokonseptia ja rakennetaan asuinkerrostaloja Kuusankoskella sijaitsevalle tontille Kymijoen rannalle.

E2volution -ehdotuksen ansioksi arviointiryhmä mainitsee muun muassa rakenteen selkeyden, joka perustuu kolmen peruselementin käyttöön. Rakenne mahdollistaa nopean rakentamisen ja kustannustehokkaan kuljetuksen. Puu-Bo -ehdotus mainitaan kiinnostavaa asuinympäristöä luovaksi ehdotukseksi, joka huomioi hyvin rakennuspaikan ja sen ympäristön.

Lataa arviointiryhmän pöytäkirja ja kuva-aineisto »
Lataa kilpailutöiden yhteenvedot ja suurikokoinen kuvamateriaali »
(tunnus: Media / salasana: media002kou)

Lisätietoja

Aimo Ahti, vt. kaupunkikehitysjohtaja ja elinkeinojohtaja
Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 3016, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Hannu Luotonen, arkkitehti SAFA, kaavoituspäällikkö
Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 8448, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Harry Edelman, TkT, arkkitehtiarviointiryhmän asiantuntija
Edelman Group Oy, puh. 040 514 9993
etunimi.sukunimi@edelmangroup.fi

Lue lisää E2-kilpailusta »
Kilpailutyöt näytteillä 1.4. asti »

Kouvolan kaupunki järjesti E2 (Ekologia ja Ekonomia) puurakentamiskilpailun yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, Sitran, KSS-Energia Oy:n ja Kymenlaakson liiton kanssa. Kilpailu on osa laajempaa hanketta, jonka tavoitteena on teollisen puutalorakentamisen käynnistäminen seudulla sekä puuosaamiskeskuksen ja uusien työpaikkojen perustaminen Kouvolaan.

Mistä on kyse?