Arvioitu lukuaika 2 min

E2-puurakentamiskilpailussa kaksi voittajaa - ARUP ja BIG

Kansainvälisen E2-puurakentamiskilpailun ykkössijan jakaa kaksi ehdotusta ja työryhmää. Voittajaehdotusten ansiot eroavat toisistaan, mutta ovat ominaisuuksiltaan tasa-arvoiset puukerrostalojen jatkokehityksen kannalta.

Julkaistu

Kansainvälisen E2 -puurakentamiskilpailun ykkössijan jakaa kaksi ehdotusta ja työryhmää. Kilpailun arviointiryhmä valitsi työnimillä E2volution (Team Arup) ja Puu-Bo (Team Big) palautetut ehdotukset parhaiten kilpailun tehtävänantoa vastaavina voittajiksi. Voittajaehdotusten ansiot eroavat toisistaan, mutta ovat ominaisuuksiltaan tasa-arvoiset puukerrostalojen jatkokehityksen kannalta.

Tänään Kouvolassa julistettiin kansainvälisen E2-puurakentamiskilpailun voittajat. Kutsukilpailuun osallistuneista neljästä rakennus- ja rakenne-ehdotuksesta voittajaksi valittiin kaksi työtä tasavertaisina. Voittajatyöt ovat E2volution, ryhmänvetäjänä Arup GmbH ja Puu-Bo vetäjänään Bjarke Ingels Group BIG. Kilpailun voittajatöiden pohjalta kehitetään puutalokonseptia ja rakennetaan asuinkerrostaloja Kuusankoskella sijaitsevalle tontille Kymijoen rannalle.

E2volution -ehdotuksen ansioksi arviointiryhmä mainitsee muun muassa rakenteen selkeyden, joka perustuu kolmen peruselementin käyttöön. Rakenne mahdollistaa nopean rakentamisen ja kustannustehokkaan kuljetuksen. Puu-Bo -ehdotus mainitaan kiinnostavaa asuinympäristöä luovaksi ehdotukseksi, joka huomioi hyvin rakennuspaikan ja sen ympäristön.

Lataa arviointiryhmän pöytäkirja ja kuva-aineisto »
Lataa kilpailutöiden yhteenvedot ja suurikokoinen kuvamateriaali »
(tunnus: Media / salasana: media002kou)

Lisätietoja

Aimo Ahti, vt. kaupunkikehitysjohtaja ja elinkeinojohtaja
Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 3016, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Hannu Luotonen, arkkitehti SAFA, kaavoituspäällikkö
Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 8448, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Harry Edelman, TkT, arkkitehtiarviointiryhmän asiantuntija
Edelman Group Oy, puh. 040 514 9993
etunimi.sukunimi@edelmangroup.fi

Lue lisää E2-kilpailusta »
Kilpailutyöt näytteillä 1.4. asti »

Kouvolan kaupunki järjesti E2 (Ekologia ja Ekonomia) puurakentamiskilpailun yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, Sitran, KSS-Energia Oy:n ja Kymenlaakson liiton kanssa. Kilpailu on osa laajempaa hanketta, jonka tavoitteena on teollisen puutalorakentamisen käynnistäminen seudulla sekä puuosaamiskeskuksen ja uusien työpaikkojen perustaminen Kouvolaan.

Aihe

Rakentaminen

Rakennukset suurimpana energian loppukäytön kulutuseränä tarjoavat suurimman mahdollisuuden parantaa energiatehokkuutta kustannustehokkaasti.

Julkaistu

Mistä on kyse?