Arvioitu lukuaika 1 min

Eeva Hellström johtamaan Sitran käynnistyvää Maaseutu kilpailukykymme voimavarana -ohjelmaa

Sitran hallitus päätti joulukuussa 2008 Maaseutu kilpailukykymme voimavarana -ohjelman valmistelun aloittamisesta. Ohjelman johtajaksi on nimitetty MMT Eeva Hellström.

Julkaistu

Sitran hallitus päätti joulukuussa 2008 Maaseutu kilpailukykymme voimavarana -ohjelman valmistelun aloittamisesta. Ohjelman johtajaksi on nimitetty MMT Eeva Hellström. Ohjelman tavoitteena on varmistaa luonnonvaroihimme perustuvien elinkeinojen uudistuminen ja sen myötä maaseudun ja koko yhteiskunnan hyvinvoinnin parantuminen.
 
– Ohjelma keskittyy tunnistamaan ja kehittämään sellaisia toiminnan muotoja, joilla maaseudun yritystoimintaa, asuinympäristöä ja luonnonvarojen käyttöä voidaan edistää kokonaisuutena, jossa niiden keskinäiset riippuvuudet ja vuorovaikutussuhteet otetaan huomioon, sanoo Hellstöm ohjelman sisällöstä.

– Ohjelman valmistelu aloitetaan huhtikuussa 2009 siten, että ohjelma käynnistyy vuoden 2010 alussa. Keskustelu sidosryhmien kanssa on tärkeä osa ohjelman valmisteluvaihetta.  Sidosryhmätilaisuuksia tullaan järjestämään kesän jälkeen, Hellström kertoo.

Parhaillaan Hellström vetää keväällä 2009 päättyvää kansallisen luonnonvarastrategian valmistelua Sitrassa. Ennen siirtymistään Sitraan Hellström toimi Suomen Metsäyhdistyksessä yhteiskunnallisille vaikuttajille suunnatun Päättäjien Metsäakatemian johtajana. Koulutukseltaan Hellström on ympäristöekonomian tohtori.

Teema

Maaseutu

Asuinpaikasta riippumatta suomalaiset kaipaavat maaseudulta aineksia hyvään yksilölliseen elämäänsä sekä vihreästä taloudesta vastauksia globaaleihin haasteisiin. Maaseudulle on uutta kysyntää.

Julkaistu

Mistä on kyse?