archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ensimmäiset Sitra Fellowships -apurahat myönnettiin

Osaajavaihto Suomen ja Intia välillä kiihtyy. Apurahojen tavoitteena on lisätä maiden välistä liikkuvuutta, tukea tutkimuksen ja opetuksen kansainvälistymistä sekä yhteyksien rakentamista suomalaisten ja intialaisten yliopistojen välillä.

Julkaistu

Osaajavaihto Suomen ja Intian välillä kiihtyy

Ensimmäiset Sitra Fellowships -apurahat intialaisille, Suomeen tuleville jatko-opiskelijoille ja tutkijoille on myönnetty. Ensimmäisellä käsittelykerralla apuraha myönnettiin viidelle erinomaiselle hakijalle. Sitra Fellowships -apurahan hakuaika jatkuu edelleen, ja seuraavan kerran rahaa myönnetään kesällä. Loput apurahat jaetaan syksyllä.

– Hakemukset olivat todella tasokkaita. Läheskään kaikille hyville hakemuksille ei apurahoja tällä kierroksella riittänyt, ja kaksi erinomaista hakemusta siirrettiinkin CIMO Fellowships –apurahan saajiksi, Sitran Intia-ohjelman vetäjä Vesa-Matti Lahti sanoo.  

Mikä Sitra Fellowships?

Sitran Intia-ohjelmaan liittyvien apurahojen tavoitteena on lisätä liikkuvuutta Intian ja Suomen välillä sekä tukea tutkimuksen ja opetuksen kansainvälistymistä sekä yhteyksien rakentamista suomalaisten ja intialaisten yliopistojen ja erilaisten tutkimuslaitosten välillä.

Apurahan suuruus on 800 – 2 500 euroa / kk apurahan saajan tutkinnosta riippuen, ja apurahakausi voi vaihdella kolmesta kuukaudesta yhteen vuoteen. Apurahaa voivat hakea ainoastaan suomalaisten yliopistojen laitosten ja tutkimuslaitosten edustajat, jotka haluavat toimia stipendiaatin isäntinä ja sitoutuvat hänen kanssaan yhteisiin tavoitteisiin. Apuraha myönnetään isännän hakemuksesta henkilökohtaisena stipendinä intialaiselle opiskelijalle tai tutkijalle.

Sitra Fellowships -hankkeen toteutuksesta vastaa Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO.

Sitra Fellowships -apurahan saajat 

Helsingin yliopiston tutkijakollegium: Meher Rajkishor (Institute of the Indian Council of Social Research ICSSR, Orissa), 7500 € ajalle 1.9.-31.12.2007.

Teknillisen korkeakoulun Kylmälaboratorio: Sarkar Jayanta (Indian Institute of Science), 7200 € ajalle 7.5.-30.9.2007.

Teknillisen korkeakoulun Signaalinkäsittelytekniikan laboratorio/SMARAD: Chaudhari Sachin (ESQUBE Communication Solution Pvt Ltd, Bangalore), 13 600 € ajalle 1.8.2007-31.3.2008.

Turun yliopiston Biotekniikan keskus: Raghav Sunil Kumar (Institute of Biotechnology and Genetic Engineering, ICGEB, Delhi), 16000 € ajalle 1.8.2007-29.2.2008.

Åbo Akademin Laboratoriet för organisk kemi: Ramasubramanian Rathna Durga (University of Madras), 21 000 € ajalle 1.6.2007-31.3.2008.

Lisätietoja

Sitra Fellowships –apurahoista: Hannele Ahti, vastaava asiantuntija, CIMO, etunimi.sukunimi@cimo.fi
CIMOn Sitra Fellowships –sivut »
Hakulomakkeet »

Sitran Intia-ohjelmasta: Vesa-Matti Lahti, tutkimuspäällikkö, Intia-ohjelman vetäjä, Sitra, etunimi.sukunimi@sitra.fi  

Mistä on kyse?