archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

ERA17-toimintaohjelman valmisteluprosessi arvioitiin

Sitra teetätti Taloustutkimus Oy:llä haastattelututkimuksen, jonka avulla haluttiin selvittää, kuinka ohjelman valmistelutyö onnistui ja mitä tulisi parantaa tulevia vastaavanlaisia hankkeita varten. Työ onnistui hienosti, mutta jälkihoidossa löytyi oppimista.

Julkaistu

Työ onnistui hienosti, mutta jälkihoidossa löytyi oppimista

Sitra teetätti Taloustutkimus Oy:llä haastattelututkimuksen, jonka avulla haluttiin selvittää, kuinka ohjelman valmistelutyö onnistui ja mitä tulisi parantaa tulevia vastaavanlaisia hankkeita varten.

Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että ERA17-toimintaohjelma on kansallisesti erittäin tärkeä. Valtaosa oli tyytyväinen valmisteluprosessiin ja osallistujiin, prosessia tukevaan tiedonhankintaan, työmenetelmiin ja raportteihin. Japanin opintomatka näytti olleen erityisen antoisa ja innostava. Ilahduttavaa oli myös, että suuri osa mukana olleista tahoista oli käynnistänyt omia ERA17-toimenpiteitään.

Työn tulokset näkyvät hyvin Kataisen hallitusohjelmassa, mutta silti jäi opittavaa hankkeen jälkihoidossa. Odotukset eivät ole täyttyneet yhteydenpidon ja näkyvyyden osalta. ERA17-hankkeita pyritäänkin jatkossa saamaan enemmän näkyville.

– Toivommekin, että hankkeiden toteuttajat laittavat ERA17-logon näkyville. Kansallisen yhteen hiileen puhaltamisen on syytä näkyä, toteaa seurantaryhmän puheenjohtaja Jukka Noponen.

Tutustu arviointitutkimuksen tuloksiin (pdf) »

Lisätietoja

Tutustu arviointitutkimuksen tuloksiin (pdf) »

Mistä on kyse?