archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Etsimme kesäharjoittelijaa Pääomasijoitus -tiimiin

Pääomasijoitustiimi etsii kesäharjoittelijaa, jonka tehtävänä on koostaa tietoja aiemmin tekemistämme yrityssijoituksista yhtenäiseen muotoon, jotta mahdollistamme tiedon hyödyntämisen myös myöhemmissä tutkimustarpeissa. Tiedonhankinta tapahtuu Sitran sähköisistä järjestelmistä, paperiarkistosta ja erilaisia muita tiedonhankintamenetelmiä käyttäen.

Julkaistu

Pääomasijoitustiimi on selvittämässä Sitran pääomasijoitusten yhteiskunnallista ja ympäristöllistä vaikuttavuutta. Hanke liittyy käynnissä olevaan Vaikuttavuusinvestoiminen-avainalueeseen. Vaikuttavuus liittyy maailmallakin leviävään vaikuttavuussijoittamiseen (impact investing), jossa sijoitustoiminnalla tavoitellaan taloudellisten tuottojen lisäksi mitattavia positiivisia yhteiskunnallisia ja ympäristöllisiä vaikutuksia. Sitra on tehnyt sijoitustoimintaa vuodesta 1987 alkaen ja on sijoittanut noin 280 yritykseen viimeisen 30 vuoden aikana.

Odotamme sinulta

Etsimme kesän ajaksi (noin 3kk) harjoittelijaa, jonka tehtävänä on koostaa tietoja aiemmin tekemistämme yrityssijoituksista yhtenäiseen muotoon, jotta mahdollistamme tiedon hyödyntämisen myös myöhemmissä tutkimustarpeissa. Tiedonhankinta tapahtuu Sitran sähköisistä järjestelmistä, paperiarkistosta ja erilaisia muita tiedonhankintamenetelmiä käyttäen. Lisäksi harjoittelijan tehtävänä on analysoida yksittäisten kohdeyritysten potentiaalista ja toteutunutta yhteiskunnallista vaikutusta erikseen sovittavan mallin pohjalta (esimerkiksi käyttäen YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja/tai vaikuttavuusketjua). Lopputuloksena syntyy salkkutason arvio vaikuttavuudesta.

Toivomme sinun olevan opintojesi loppuvaiheessa oleva KTM/DI/AMK -opiskelija ja ymmärtävän varsin monipuolisesti yritystoimintaa ja eri toimialoja, sijoitustoimintaa sekä yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Osaat kerätä tietoja eri lähteistä poimien olennaisen ja tiivistäen sitä. Tehtävän hoitaminen edellyttää kykyä analyyttisyyteen sekä itsenäiseen työskentelyyn. Arvostamme aikaisempaa kokemusta sijoitustoiminnasta. Osaava tiimimme tukee tehtävän käyntiinlähdössä. Taustatietoa vaikuttavuusinvestoimisesta löytyy täältä (Vaikuttavuusinvestoimisen opas sijoittajille).

Kiinnostuitko? Toimi näin

Lisätietoja tehtävästä antaa asiantuntija Juuso Janhonen 4.4.2017 klo 14-15 ja 10.4.2017 klo 9-11. Tavoitat hänet numerosta 050 364 1816.
Lähetäthän hakemuksesi ja CV:si palkkatoivomuksineen meille viimeistään 17.4.2017 täällä.

Mistä on kyse?