archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Fintorus Oy helpottaa elintarvikevientiä Venäjälle

Sitran ERA-ohjelman Venäjä-klusterin aloitteesta Venäjän vientiä helpottamaan perustettu logistiikkayritys on hyvässä vauhdissa. Nyt yhtiön uusiksi osakkaiksi haetaan elintarvikeyrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet Venäjän viennistä.

Julkaistu

Osakeanti 31.3. – 30.5.2008

Sitran ERA-ohjelman Venäjä-klusterin aloitteesta Venäjän vientiä helpottamaan perustettu logistiikkayritys on hyvässä vauhdissa. Useimmat osakasyrityksistä ovat jo saaneet tuotteitaan Pietarin markkinoille. Nyt yhtiöllä on menossa toinen osakeanti. Uusiksi osakkaiksi haetaan elintarvikeyrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet Venäjän viennistä. Osakkeita voi merkitä 31.3.- 30.5.2008.

Fintorus Oy ja sen venäläinen tytäryhtiö OOO Finprod helpottavat suomalaisten pk-elintarvikeyritysten vientiä Venäjälle hoitamalla vientimuodollisuuksia, logistiikkaa ja asiakassuhteita. Yritys perustettiin kesällä 2007.

Fintorus Oy kokoaa osakasyritystensä vientierät Lappeenrannassa sijaitsevaan terminaaliin. Yhdistämällä toimitukset täysiksi kuormiksi ja keskittämällä vienti ja tuonti yhteen yhtiöön on pystytty viemään pieniäkin määriä elintarvikkeita kannattavasti Venäjälle.

Käytännössä Fintorus ostaa tuotteet osakkailtaan, ja myy ne pietarilaiselle tytäryhtiölleen OOO Finprodille. Finprod hoitaa tullauksen sekä maahantuontiin kuuluvat muodollisuudet ja avustaa asiakaskontakteissa Venäjällä. Fintoruksessa Lappeenrannassa ja Finprodissa Pietarissa työskentelee tällä hetkellä yhteensä viisi henkeä, joiden tehtävänä on pysyvän logistisen järjestelmän kehittäminen. Terminaali-, varasto ja kuljetuspalvelut ostetaan ulkopuolisilta. Toiminnan laajetessa henkilömäärän arvioidaan kasvavan kahdeksaan.

Toiminnan painopiste on nyt Pietarin alueella, jatkossa laajennutaan myös Moskovan alueelle.

Viennin aloitus

Fintoruksen toimitusjohtaja Tea Laitimo pitää osakkuutta hyvänä keinona aloittaa vienti Venäjälle, missä suomalaisilla tuotteilla on hyvä maine. Venäjän kasvavat markkinat antavat paljon mahdollisuuksia, mutta vaativat muiden markkinoiden tavoin ennakkoselvityksiä oman tuoteryhmän mahdollisuuksista, asiakassegmenteistä ja markkinointikeinoista.

Ennen myynnin aloittamista osakasyrityksen vientituotteet on sertifioitava. Se tarkoittaa sitä, että Venäjän viranomaiset varmistavat tuotteiden vastaavan Venäjän kuluttajasuojavaatimuksia. Tämä prosessi kestää yrityksen aktiivisuudesta riippuen 1,5 – 2,5 kk.

Fintoruksen tuotevalikoimassa on tällä hetkellä vettä, maitotaloustuotteita, kebabia, marja- ja vihannesjalosteita, pakasteleivonnaisia, shiitakesieniä, lihajalosteita, kastikkeita, kaalijalosteita ja terveyttä edistäviä tuotteita. Nyt kaivataan lisää erityisesti terveysvaikutteisia tuotteita. Myös pakasteleivonnaiset, leipäjuusto ja muut erikoisuudet kiinnostavat venäläisiä kovasti.

Osakkeiden merkitseminen

Fintoruksen ylimääräinen yhtiökokous teki 31.3. päätöksen toteuttaa osakeanti, jossa uusille osakkaille on varattu merkittäväksi yhteensä 100 osaketta, a´1500€. Minimisijoitus on kolme osaketta.

Osakkaaksi haluavia kehotetaan ottamaan yhteyttä toimitusjohtaja Tea Laitimoon. Hän antaa lisätietoja ja toimittaa merkintälistan.

Lisätietoja

Fintorus Oy:n toimitusjohtaja Tea Laitimo +358 400 156 677, etunimi.sukunimi@fintorus.fi tai hallituksen puheenjohtaja Waldemar Tuutti, etunimi.sukunimi@tradeka.fi, puh. +358 400 453 141.
Katso myös www.fintorus.fi.

Osakkaat 31.3.2008

Baco Oy
Bioferme Oy
Biofincon Oy
Finn Spring Oy
Kaskein Marja Ky
Oy Korv-Görans Kebab Ab
Lieksan Laatuherkut Oy
Neomed Oy
Pakkasmarja Oy
Polar Shiitake Oy
Saarioinen Oy
Tradeka Oy
Tuoreverkko Oy
Vaissi Oy
V.Hukkanen Oy
Viinisorsa Oy
Oy Wikholm Food Trade Ltd
Oy JJ Logistics Ltd Luoteis-Venäjä Rahasto
Sitra

Mistä on kyse?