archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Haastekilpailulla haetaan ratkaisuja suurtapahtumien kestävämpään liikkumiseen

Kotkan Meripäivät ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestävät yhteistyössä Sitran kanssa avoimen Kestävä liikkuminen suurtapahtumissa -haastekilpailun.

Kirjoittaja

Lilli Poussa

Asiantuntija, Ennakointi

Julkaistu

Kotkan Meripäivät ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestävät yhteistyössä Sitran kanssa avoimen Kestävä liikkuminen suurtapahtumissa -haastekilpailun, joka on suunnattu kestävää liikkumista edistäville tahoille. Haastekilpailun tavoitteena on löytää ja tukea henkilöliikenteen kestäviä ratkaisuja, jotka parantavat suurten yleisötapahtumien asiakkaiden käyttäjäkokemusta.

Parhailla ehdotuksilla on mahdollisuus päästä testaamaan ratkaisua Kotkan The Tall Ship Races ja Kotkan Meripäivät -tapahtumassa sekä saada rahallista tukea kokeiluun. Maksuton tapahtuma järjestetään Kotkan keskustan kupeen Kantasatamassa 12.-16.7.2017, ja se houkuttelee 300 000 kävijää pääkaupunkiseudulta, Uudeltamaalta ja Kaakkois-Suomesta.

Kilpailun haasteina ovat yhtäältä se, miten rohkaista mahdollisimman suurta osaa kävijöistä saapumaan tapahtumapaikalle joukkoliikenteellä tai vähintään kimppakyydeillä sekä toisaalta se,  miten siirtymä tapahtuman parkki-alueilta tapahtumapaikalle mahdollistetaan kestävällä tavalla. Etäisyyttä parkkia-alueilta tapahtumapaikalle on noin 1- 2 km

Lue tiedote kokonaisuudessaan Kotkan kaupungin sivulta.

Tutustu haastekilpailuun tarkemmin tästä.

Mistä on kyse?