KESTÄVÄ ARKI

Sillä, miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme, on merkittäviä ympäristövaikutuksia. Tehdään kestävästä arjesta entistä helpompaa ja houkuttelevampaa.

AJANKOHTAISTA

Pinnalla nyt.

MISTÄ ON KYSE?

Sitran Resurssiviisas kansalainen -avainalue edistää muutosta kohti kestävämpää elämää kahta tietä: innostamalla suomalaisia tekemään kestäviä valintoja arjessa ja auttamalla yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä kestävän arjen tuotteita ja palveluita. Missiomme on hyvä elämä maapallon kantokyvyn rajoissa.

68 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä voidaan jyvittää meille, tavallisille ihmisille. Ne syntyvät tavallisesta arjesta: siitä miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme – ja tavallisilla arjen valinnoilla me voimme päästöjä myös pienentää.

Kestävästä kuluttamisesta on tulossa uusi normaali. Se tarkoittaa, että ympäristönäkökulma on myös bisnesnäkökulma.

Mitä teemme?

Innostamme kansalaisia hyvään, kestävämpään elämään erilaisten kokeilujen kautta. Selvitämme, miten suomalaiset toimivat nyt ja mikä on heidän muutosvalmiutensa. Lisäksi kokoamme tietoa arjen ympäristövaikutuksista niin, että sitä on helppo löytää, käyttää ja sen avulla voi innostaa myös omaa lähipiiriään. Kestävämmän arjen ei pitäisi koskaan olla vaikeaa, vaan innostavaa ja mukavaa, omannäköistä hyvää elämää.

Autamme pieniä ja isoja yrityksiä kehittämään kestävää kuluttajaliiketoimintaa ja avitamme heitä myös löytämään toisensa uudenlaisen yhteistyön virittämiseksi. Lisäksi järjestämme yrityksille tapahtumia, joissa pureudumme liiketoimintamalleihin ja kuluttajakäyttäytymiseen liittyviin uusiin tuuliin maailmalla. Tavoitteena on kehittää tuotteita ja palveluja, jotka vähentävät arjen ympäristövaikutuksia – ja vastaavat kuluttajien tarpeisiin.

Kuka on mukana?

Tavoitteemme on innostaa mukaan kansalaiset ympäri Suomen. Käytännössä toimimme yhdessä järjestöjen, kansalaisliikkeiden, yritysten, julkisten organisaatioiden ja yksittäisten visionäärien kanssa. Jos haluat olla mukana, otathan yhteyttä avainalueen vetäjään Markus Terhoon, sillä yhdessä onnistumme parhaiten.

Missä mennään?

Erilaiset hankkeemme ovat parhaillaan käynnissä ja viimeisimmät kuulumiset kannattaa lukea Ajankohtaista-osiosta. Työn tuloksia arvioidaan vuoden 2019 aikana.

HANKKEET

Työn alla.

TAPAHTUMAT

Asiaa livenä!

JULKAISUT

Lue lisää.

OTA YHTEYTTÄ

Kysy, kerro, kommentoi!

Mistä on kyse?