FIKSU ARKI GOES CHINA -KEHITYSOHJELMA

Päättynyt hanke

Sitran Fiksu arki goes China -kehitysohjelma etsi kansainvälistä kasvua hakevia tai suunnittelevia yrityksiä, joiden ratkaisut tekevät kuluttajien arjesta kestävämpää.

AJANKOHTAISTA

YRITYKSET

Mitä kehitysohjelmaan osallistuneille yrityksille jäi käteen?

MISTÄ ON KYSE?

Fiksu arki goes China -kehitysohjelma etsi yrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja. Kehitysohjelman aikana näitä ratkaisuja nostettiin esille ja ratkaisujen markkinoille tuloa, jatkokehitystä sekä asiakaskunnan laajentamista tuettiin.

Kehitysohjelmassa ratkaisuja kokeiltiin ensin Suomen ja sitten Kiinan markkinoilla. Ratkaisut esimerkiksi pienentävät hiilijalanjälkeä tai säästävät luonnonvaroja, ja niitä hyödyntämällä kuluttajat voivat parantaa arkielämänsä ekologista kestävyyttä. Haimme ratkaisuja asumiseen, liikkumiseen, ruokailuun, tavaroihin ja palveluihin sekä muuhun arkeen.

Hakijoista valittiin kolme yritystä, jotka osallistuivat kevään 2019 aikana järjestettyyn kehitysohjelmaan (lue lisää uutisesta). Kansainvälistymistä tukevassa ohjelmassa kehitettiin ratkaisun markkinoille tuloa tai asiakaskunnan laajentamista Suomessa sekä Kiinassa taitavien ja kokeneiden mentorien avustuksella. Kokeiluja tehtiin sekä suomalaisten että kiinalaisten kuluttajien kanssa.

Hakuaika kehitysohjelmaan alkoi 5.2.2019 ja päättyi 12.3.2019. Kehitysohjelma starttasi huhtikuun aikana ja Kiinan kokeilut tehtiin toukokuussa 2019.

Katso tästä kehitysohjelman säännöt.

OTA YHTEYTTÄ

Mistä on kyse?