Onko sinulla pieni yritys, mutta suuri ratkaisu, joka tekee kuluttajan arjesta kestävää? Fiksu arki -yrityskilpailu etsii juuri sinua!

#Fiksuarki

KILPAILU

Mistä on kyse?

Fiksu arki -yrityskilpailu etsii pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja. Kilpailu nostaa näitä ratkaisuja esille ja tukee niiden jatkokehitystä. Ratkaisut voivat esimerkiksi pienentää hiilijalanjälkeä tai säästää luonnonvaroja, ja niitä hyödyntämällä kuluttajat voivat parantaa arkielämänsä ekologista kestävyyttä. Haemme ratkaisuja asumiseen, liikkumiseen, ruokailuun, tavaroihin ja palveluihin sekä muuhun arkeen.

Kisan 10 parasta pienyritystä pääsee mukaan #Fiksuarki-kehitysohjelmaan. Voittajayritykset saavat kumppanikseen ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kehittämiseen ja kokeilemiseen kuluttajien kanssa sekä kymppitonnin kehitysrahaa.

Mukana yrityskumppaneina ovat Fazer, Gasum, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Tori.fi, Valio, Viking Line ja YIT.

Kilpailun hakuaika päättyi 4.12.2017 ja saimme määräaikaan mennessä lähes 90 hakemusta. Kiitos kaikille osallistuneille! Parhaat ratkaisut palkitaan tammikuussa 2018, ja kehitysohjelma starttaa helmikuussa.

Katso kilpailun säännöt ja esimerkit siitä, mitä haemme.

OSALLISTU

Kilpailun hakuaika oli 23.10.-4.12.2017. Kiitos kaikille ilmoittautuneille!

AJANKOHTAISTA

SÄÄNNÖT

Miten mukaan ja kuka voi osallistua?

KILPAILUN TUOMARISTO

Voittajat valitsee Sitran ja suurten yritysten edustajista koostuva tuomaristo.

USEIN KYSYTTYÄ

Katso tästä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.
  • Miksi yksityiset elinkeinonharjoittajat (toiminimet) on rajattu kilpailun ulkopuolelle?

Kilpailun palkinnot ovat teknisesti yritysrahoitusta. Koska yksityinen elinkeinonharjoittaja on luonnollinen henkilö, rahoitusta ei voida sille myöntää. Sääntö on sama esimerkiksi Tekesin rahoituksissa.

  • Tuleeko kilpailuehdotuksen perilletulosta kuittaus?

Kun lomakkeen lähettää, ruudulle tulee kiitosviesti noin 10 sekunnin ajaksi, jonka jälkeen selain siirtyy kilpailun verkkosivulle. Erillistä sähköpostiviestiä ei tule.

  • Voiko kilpailuun osallistua (sähkö)postitse?

Kilpailuun voi osallistua vain sähköisen lomakkeen kautta. Kilpailuehdotuksen valmisteluvaiheessa voi olla hyödyllistä katsoa lomakkeen kysymykset etukäteen PDF:änä, mutta itse osallistuminen tapahtuu vain sähköisen lomakkeen kautta.

  • Saako tietoa kilpailusta levittää?

Erittäin mielellään, kiitos! Jos kohteena on isompi yritysjoukko, toimitamme mielellämme esitysmateriaalia tai esimerkiksi tiedotepohjan. Ota yhteyttä fiksuarki@sitra.fi! Muista myös kilpailun esittelyvideo https://www.youtube.com/watch?v=mKsqHnkVdqA

  • Voiko kilpailuun osallistua ruotsiksi tai englanniksi? (Tai jollakin muulla kielellä?)

Kilpailun palkintona on osallistuminen kehitysohjelmaan keväällä 2018. Kehitysohjelma järjestetään vain suomeksi. Tämän takia yrityksessä täytyy olla riittävä suomen kielen taito jo kilpailuvaiheessa.

KYSY LISÄÄ

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä!

Onko sinulla jotain kysyttävää kilpailusta? Ota rohkeasti yhteyttä: fiksuarki@sitra.fi.

Rekisteriseloste

Fiksu arki -kilpailun ilmoittautumislomakkeen MALLI (pdf, tällä lomakkeella ei voi ilmoittautua)

Yhteistyö­kumppanit

Mistä on kyse?