Fiksu arki -yrityskilpailu

Päättynyt hanke

Fiksu arki -yrityskilpailu etsi pieniä yrityksiä, joilla on suuria ratkaisuja tehdä arjestamme kestävämpää.

#Fiksuarki

KILPAILU

Mistä on kyse?

Fiksu arki -yrityskilpailu etsi pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja. Kilpailu nosti näitä ratkaisuja esille ja tuki niiden jatkokehitystä. Ratkaisut saattoivat esimerkiksi pienentää hiilijalanjälkeä tai säästää luonnonvaroja, ja niitä hyödyntämällä kuluttajat voivat parantaa arkielämänsä ekologista kestävyyttä. Haimme ratkaisuja asumiseen, liikkumiseen, ruokailuun, tavaroihin ja palveluihin sekä muuhun arkeen.

Kilpailun voittajat on valittu – tutustu pienyritysten parhaisiin kestävän arjen ratkaisuihin! Kisan 10 parasta pienyritystä pääsi mukaan #Fiksuarki-kehitysohjelmaan. Voittajayritykset saivat kumppanikseen ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kehittämiseen ja kokeilemiseen kuluttajien kanssa sekä kymppitonnin kehitysrahaa.

Mukana yrityskumppaneina olivat Fazer, Gasum, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Tori.fi, Valio, Viking Line ja YIT.

Kilpailun hakuaika päättyi 4.12.2017 ja saimme määräaikaan mennessä lähes 90 hakemusta. Kiitos kaikille osallistuneille! Parhaat ratkaisut palkittiin 26. tammikuuta 2018, ja kehitysohjelma starttasi samalla.

Katso kilpailun säännöt ja esimerkit siitä, mitä haemme.

FIKSU ARKI -VOITTAJAT

Nämä ovat suomalaisten pienyritysten parhaat kestävän arjen ratkaisut!

AJANKOHTAISTA

SÄÄNNÖT

Miten mukaan ja kuka voi osallistua?

KILPAILUN TUOMARISTO

Voittajat valitsee Sitran ja suurten yritysten edustajista koostuva tuomaristo.

YLEISET PALAUTTEET KILPAILUEHDOTUKSISTA

Fiksu arki kilpailun tuomarit palkitsivat yhteensä 10 voittajaa, kaksi kustakin viidestä sarjassa. Alla olevat suuryritysten edustajat jakautuivat oman alansa sarjoihin ja Sitran tuomarit olivat mukana jokaisessa sarjassa.

Ruokailu-sarjan tuomarit: K-ryhmä, Fazer, Paulig ja Valio
Tavarat ja palvelut -sarjan tuomarit: K-ryhmä, Ikea ja Tori.fi
Asuminen-sarjan tuomarit: K-ryhmä, Realia Group, Sato ja YIT
Liikkuminen-sarjan tuomarit: Gasum, OP ja Viking Line
Yleiset-sarja: K-ryhmä, OP ja Paulig

Tuomariston valinnat perustuivat kilpailun kriteereihin:

Tuomariston arvioinnissa ensimmäinen kriteeri oli keskeinen. Tuomaristo painotti ratkaisuja, joilla oli nähtävissä selkeä vaikutus kuluttajan hiilijalanjälkeen ja muuten kestävään kulutukseen. Myös yrityksen edellytyksiä saada mahdollisimman suuri hyöty kehitysohjelmasta painotettiin.

Kiitos paljon osallistumisesta kilpailuun!

USEIN KYSYTTYÄ

Katso tästä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kilpailun palkinnot ovat teknisesti yritysrahoitusta. Koska yksityinen elinkeinonharjoittaja on luonnollinen henkilö, rahoitusta ei voida sille myöntää. Sääntö on sama esimerkiksi Tekesin rahoituksissa.

Kun lomakkeen lähettää, ruudulle tulee kiitosviesti noin 10 sekunnin ajaksi, jonka jälkeen selain siirtyy kilpailun verkkosivulle. Erillistä sähköpostiviestiä ei tule.

Kilpailuun voi osallistua vain sähköisen lomakkeen kautta. Kilpailuehdotuksen valmisteluvaiheessa voi olla hyödyllistä katsoa lomakkeen kysymykset etukäteen PDF:änä, mutta itse osallistuminen tapahtuu vain sähköisen lomakkeen kautta.

Erittäin mielellään, kiitos! Jos kohteena on isompi yritysjoukko, toimitamme mielellämme esitysmateriaalia tai esimerkiksi tiedotepohjan. Ota yhteyttä fiksuarki@sitra.fi! Muista myös kilpailun esittelyvideo https://www.youtube.com/watch?v=mKsqHnkVdqA

Kilpailun palkintona on osallistuminen kehitysohjelmaan keväällä 2018. Kehitysohjelma järjestetään vain suomeksi. Tämän takia yrityksessä täytyy olla riittävä suomen kielen taito jo kilpailuvaiheessa.

KYSY LISÄÄ

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä!

Onko sinulla jotain kysyttävää kilpailusta? Ota rohkeasti yhteyttä: fiksuarki@sitra.fi.

Rekisteriseloste

Fiksu arki -kilpailun ilmoittautumislomakkeen MALLI (pdf, tällä lomakkeella ei voi ilmoittautua)

Yhteistyö­kumppanit

Mistä on kyse?