archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Fiksu arki -kilpailun esimerkit

Jos pohdit vielä voisiko ratkaisusi olla sopiva kilpailuun, vilkaise esimerkit toimivista ideoista sekä tapauksista, jotka eivät aivan sovi mukaan.

Julkaistu

Hyviä ehdotuksia mukaan kilpailuun:

  1. Yritys on ollut jo pitkään pystyssä ja menestynyt. Nyt rönsynä on syntynyt ajatus uudesta palvelusta, jota haluttaisiin kehittää. Palvelu ratkaisee kuluttajien arjen haasteita ja säästää aikaa sekä luonnonvaroja.
  2. Vastaperustettu start up, jolla on uusi kuluttajien energiankäyttöön liittyvä ratkaisu. Tekninen ratkaisu on valmis mutta yritys kaipaa sparrauskumppania kokonaiskonseptin kehittämiseen ja ratkaisun kaupallistamiseen.
  3. Yrityksellä on hyvää liiketoimintaa omalla paikkakunnalla parin asiakkaan kanssa, mutta isompaa askelta ei ole vielä otettu. Tuote näyttää toimivan hyvin, mutta pitäisi miettiä toiminnan skaalaamista isompiin ympyröihin.

Ehdotuksia, jotka eivät sovi mukaan kilpailuun:

  1. Ryhmällä on hyvä idea, mutta yritys on perustamatta ja tekninen kehitystyö on tekemättä. -> Tämä kilpailu ei sovi, koska kilpailussa etsitään valmiimpia ratkaisuja. Kannattaa kehittää ideaa eteenpäin sekä miettiä yrityksen perustamista, kenties myös katsoa sopivaa ideakilpailua, kiihdyttämöä tai vastaavaa.
  2. Yrityksellä on idea ja kaikki on valmista. Ymmärrämme myös asiakkaamme totaalisesti ja tiedämme jo täysin, miten heille pitää puhua. Vain rahoitus puuttuu maailmanvalloituksesta. -> Tässä tapauksessa kannattaa lähteä etsimään suoraan rahoittajia, yrityskehitysohjelmasta ei ole tälle yritykselle hyötyä.
  3. Yrityksellä on paljon kykyä, joka voidaan kohdistaan mihin tahansa ongelmaan. Teemme mitä vain ja tosi hyvin. -> Kyseessä ei ole haastekilpailu eikä toimeksianto jonkin asian suunnittelemiselle, vaan etsimme yrityksiä jotka vievät eteenpäin omaa liiketoimintaansa.

Mistä on kyse?