Maapalloliiga

Sitra haastoi järjestöt kehittämään ratkaisuja, jotka innostavat ja aktivoivat ihmisiä arjessaan ympäristöystävällisiin tekoihin.

MISTÄ OLI KYSE?

Maapalloliiga oli kehitysohjelma järjestöille ja yhdistyksille. Siinä etsittiin ja kehitettiin uusia tapoja, jotka innostavat meitä suomalaisia tekemään arjessamme ympäristöystävällisiä tekoja ja valintoja. Maapalloliiga yhdisti järjestöjen voiman ja kestävän arjen teot. Tähtäimessä oli erinomaisia konsepteja, tapahtumia, kampanjoita ja palveluita, jotka auttavat suomalaisia elämään kestävää arkea.

Yhdistykset ja järjestöt kehittivät oman uuden tavan joukkojen innostamiseen ja hakivat ideallaan kehitysohjelmaan mukaan. Kehitysohjelmassa ideasta luotiin kokeiltava konsepti, jota testattiin kohderyhmän kanssa. Konseptilla innostettiin kestävän arjen tekoihin ja valintoihin tai sitä hyödyntämällä voitiin pienentää hiilijalanjälkeä tai säästää luonnonvaroja ihmisten arjessa.

Kehitysohjelma

Sitra valitsi maapalloliigaan 10 järjestöä, yhdistystä tai seuraa, jotka kokosivat 3-6 hengen joukkueen ideansa taakse. Maapalloliiga tuki ideoiden kehittämistä konkreettisiksi ja toteuttamiskelpoisiksi ratkaisuiksi. Ideat laitettiin tosielämän testiin jo kehitysohjelman aikana.

Ohjelmaan valitut joukkueet saivat 10 000 euron kokeilurahan ja ideansa pisimmälle vienyt sai 20 000 euroa ohjelman päätteeksi. Maapalloliigan aikana joukkueet oppivat alansa asiantuntijoilta palvelumuotoilua, konseptointia, vaikuttavuutta, markkinointia ja viestintää sekä ekologisuuden perusteita.

AJANKOHTAISTA

MAAPALLOLIIGAN FINALISTIT

HAASTE

Vuoden 2018 Maapalloliigan haaste:

Haastamme järjestösi, yhdistyksesi tai seurasi kehittämään ratkaisun, joka innostaa ja aktivoi ihmisiä ympäristöystävällisiin tekoihin arjessaan.

Ratkaisu voi olla mitä vain taivaan ja maan väliltä, esimerkiksi

Mutta emme etsi esimerkiksi yhdistyksen oman toiminnan viilaamista, kuten kahvimaitojen vaihtamista kauramaitoihin tai omaa porraskävelykampanjaa.

Oli se minkälainen tahansa, ratkaisun tulee olla kekseliäs konsepti, joka

KILPAILUN TUOMARISTO

AIKATAULU

HAKU ON SULJETTU

Hakuaika oli 3.5.–3.8.2018. Kiitos hakemuksista!

Kilpailuohjelma-pdf:

EHDOT JA FAQ

OTA YHTEYTTÄ

Mistä on kyse?