Haastamme sinut kehittämään ratkaisun, joka innostaa ja aktivoi ihmisiä arjessaan
ympäristöystävällisiin tekoihin.

MISTÄ ON KYSE?

Maapalloliiga on kehitysohjelma järjestöille ja yhdistyksille. Siinä etsitään ja kehitetään uusia tapoja, jotka innostavat meitä suomalaisia tekemään arjessamme ympäristöystävällisiä tekoja ja valintoja. Maapalloliigan ideana on yhdistää järjestöjen voima ja kestävän arjen teot. Tähtäimessä on erinomaisia konsepteja, tapahtumia, kampanjoita ja palveluita, jotka auttavat elämään kestävää arkea.

Yhdistys voi kehittää oman uuden tavan joukkojen innostamiseen ja hakea ideallaan kehitysohjelmaan mukaan. Kehitysohjelmassa ideasta luodaan kokeiltava konsepti, jota testataan kohderyhmän kanssa. Konseptilla voidaan innostaa kestävän arjen tekoihin ja valintoihin tai konseptia hyödyntämällä voidaan pienentää hiilijalanjälkeä tai säästää luonnonvaroja ihmisten arjessa.

Kehitysohjelma

Sitra valitsee maapalloliigaan 10 järjestöä, yhdistystä tai seuraa, jotka kokoavat 3-6 hengen joukkueen ideansa taakse. Maapalloliiga tukee ideoiden kehittämistä konkreettisiksi ja toteuttamiskelpoisiksi ratkaisuiksi. Ideat laitetaan tosielämän testiin jo kehitysohjelman aikana.

Ohjelmaan valitut joukkueet saavat 10 000 euron kokeilurahan ja ideansa pisimmälle vienyt saa 20 000 euroa ohjelman päätteeksi. Maapalloliigan aikana voit odottaa oppivasi alansa asiantuntijoilta palvelumuotoilua, konseptointia, vaikuttavuutta, markkinointia ja viestintää sekä ekologisuuden perusteita.

AJANKOHTAISTA

MAAPALLOLIIGAN FINALISTIT

HAASTE

Haastamme järjestösi, yhdistyksesi tai seurasi kehittämään ratkaisun, joka innostaa ja aktivoi ihmisiä ympäristöystävällisiin tekoihin arjessaan.

Ratkaisu voi olla mitä vain taivaan ja maan väliltä, esimerkiksi

  • palvelu tai sovellus, joka yhdistettynä järjestön ydintekemiseen kannustaa kestävän arjen tekoihin
  • konseptoitu toimintamalli tai tekemisen tapa
  • oivaltava kampanja, viestintäkonsepti tai tempaus

Mutta emme etsi esimerkiksi yhdistyksen oman toiminnan viilaamista, kuten kahvimaitojen vaihtamista kauramaitoihin tai omaa porraskävelykampanjaa.

Oli se minkälainen tahansa, ratkaisun tulee olla kekseliäs konsepti, joka

  • pienentää tai innostaa pienentämään yksilön hiilijalanjälkeä
  • on innovatiivinen, eli tuo jotain uutta niihin tapoihin verrattuna, joilla nyt koitetaan kannustaa ilmastomyönteisiin tekoihin
  • on toistettavissa, eli joku muu voi ottaa tai muuntaa ratkaisun käyttöönsä
  • vaikuttaa mahdollisimman moneen ihmiseen.

KILPAILUN TUOMARISTO

AIKATAULU

HAKU ON SULJETTU

Hakuaika oli 3.5.–3.8.2018. Kiitos hakemuksista!

Kilpailuohjelma-pdf:

EHDOT JA FAQ

OTA YHTEYTTÄ

Mistä on kyse?