uutiset
Arvioitu lukuaika 1 min

Hae mukaan uudistamaan pk-yrityksesi liiketoimintaa datan avulla

Sitran IHAN-yritysohjelmassa 30 pk-yritystä lähtee luomaan uutta liiketoimintaa datasta – reilun datatalouden periaatteiden mukaisesti.

Kirjoittaja

Julkaistu

Data on noussut maailman arvokkaimmaksi liiketoiminnan raaka-aineeksi. Kuitenkin Sitran neljässä Euroopan maassa toteuttama yrityskysely osoitti, että vastanneista suomalaisista pienistä ja keskisuurista yrityksistä jopa 46 prosenttia ei tiedä, tuoko datan jakaminen heille uutta kilpailuetua. Pk-yritysten epätietoisuus ei ollut näin korkealla verrokkimaissa (Alankomaat, Ranska, Saksa).

Sitra käynnistää toukokuussa pk-yrityksille tarkoitetun IHAN-yritysohjelman, joka auttaa yrityksiä muuttamaan liiketoimintamallejaan datan avulla. Dataa jakavissa verkostoissa toimiminen on erityisen tärkeää pk-yrityksille, joilla ei lähtökohtaisesti ole hallussaan kaikkia tarvittavia datavarantoja palveluiden tuottamiseksi.

”Vanha suomalainen sananlasku kuuluu: ’ei oppi ojaan kaada’. Harvempi muistaa sananlaskun lopun: ’eikä tieto tieltä työnnä’. Nykyisin käy usein niin, että dataa taitavasti käyttävät yritykset kampittavat kilpailijansa. Uudet keinot ovat tarpeen – sisun ja asenteen lisäksi tarvitaan uusia taitoja. Haluamme tarjota täsmätukea datapohjaisten palveluiden kehittämiseen”, toteaa IHAN-projektijohtaja Jaana Sinipuro.

Yritysohjelma käynnistyy syksyllä 2020 ja kestää kuusi kuukautta. Ohjelmaan mahtuu mukaan 30 pk-yritystä. Haku on auki 9.3–5.6.2020. Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät IHAN-yritysohjelman sivuilta.

 

Uutista päivitetty 27.3.2020 yritysohjelman hakuajan sekä ohjelman ajankohdan osalta. Uutista päivitetty hakuajan osalta 1.6.2020.

Mistä on kyse?